З 16 січня вся Україна може побачити фільм з назвою "Віддана", режисеркою якого стала Христина Сиволап, жінка родом з Рівного. За час прем‘єр Христина відвідала чимало міст, а завершувати своє творче турне вирішила у рідному місті.

Зйомки фільму тривали 2 місяці, розповідає режисерка. 

Це перша повнометражна стрічка режисерки, відзнята за мотивами роману «Фелікс Австрія» української письменниці Софії Андрухович. Події фільму розгортаються у 19 столітті у місті Станіславів (сучасна Івано-Франківщина). У головних ролях — Маріанна Янушевич, Алеся Романова та Роман Луцький. 

"Найстрашнішим на початку було те, що фільм був історичним. І я думала про те, а як це зробити? Тому що я не знаю цю епоху досконало, ніхто там з нас не жив. Ми не знаємо як це відбувалось, особливо, якщо це стосується якихось побутових речей. Як вони готували їжу? Де вони її зберігали? Тому багато читала книг, багато дивилась історичного кіно, готувалась. І з цією підготовкою і приходила впевненість, що ось так було. Це велика командна робота", - розповідає Христина Сиволап.

На творчу зустріч до режисерки завітало чимало рівнян.

Більше дивіться у Новинах Рівного.