У центрі Рівного знову колядують. На майдані Незалежності розпочався восьмий дводенний фестиваль вуличних музик та вертепів «Нова радість стала». Цьогоріч у дійстві беруть участь 38 колективів закладів освіти міста. Десять найкращих колективів за підсумками двох днів будуть нагороджені грамотами.

У центрі міста розпочався фестиваль вуличних музик та вертепів «Нова радість стала». У Рівному його проводять вже ввосьме. Учасники дійства протягом двох днів колядують, щедрують, а також показують свої вертепи.

Цьогоріч у фестивалі беруть участь 38 колективів. Це учні шкіл до яких долучилися батьки та вчителі.

- Будуть вручатися грамоти 10-ом найкращим колективам, тобто з 38-ми - 10 найкращих колективів, будуть вручені і їх буде відзначено в міському будинку культури 21 числа, - розповіла співорганізатор фестивалю Людмила Грекул.

Розпочав фестиваль своїм виступом колектив традиційного поліського співу «Ранкова роса».

- Сьогодні ми представили фрагменти деяких давніх колядок, намагалися вибрати веселі колядки дохристиянського походження, які співали на наших теренах ще задовго, довго до народження Ісуса Христа, одну колядку співали більш присвячену цій події. В нашому репертуарі є дуже багато колядок, маємо декілька програм, є програма і з конем, ми водимо коня, є програма з козою, зараз ми готуємо нову програму, яка от от вийде, з вертепом, - каже керівник гурту "Ранкова роса" Юрій Ковальчук.

Прохолодна погода не лякає юних колядників.

Рівняни підходять та уважно слухають виступи колективів, кажуть, що приємно вражені атмосферою.

- Дуже гарно, що зустрічаємо Різдво Христове, Новий Рік, що люди всі радо зустрічають, радо діти колядують, ми дуже вдячні організаторам цього дійства, - ділиться враженнями рівнянка Людмила.

До слова, всі учасники фестивалю після своїх виступів отримують солодкі подарунки, як і прийнято дякувати колядникам у Різдвяні свята.

Читайте також: У громадах Рівне нщини колядували заради благодійності