Колядники Тараканівської ОТГ
Рівненські ОТГ влаштовували справжні фестивалі різдвяних пісень. Адже об’єднані громади Рівненщини славляться не лише умінням вкладати гроші, а й творчими людьми. Саме вони об’єдналися, аби привітати односельців з Різдвом та допомогти тим, хто цього потребує.

Шпанівську громаду вітали з Новим роком та Різдвом і дорослі й діти. Так у сільську раду з піснями та віншуваннями прийшли Народний вокальний ансамбль «Калинове намисто» Шпанівського будинку культури та родинний хор багатодітної сім‘ї Біруків з Великого Олексина: 16 дітей і мама-вихователь, керівник сімейного гурту Оксана Бірук.


У Тараканівській ОТГ колядували з благодійною метою. Народний вокальний ансамбль "Кумоньки" та вокальний ансамбль "Візерунок" загалом зібрали 10000 грн. Першочергово збір коштів передбачався на лікування Щетиніної Іванни, але в процесі обговорення вирішено трішки допомогти жительці Дубенського району Марії Колеснік. Завітали колядники до державних установ, підприємців, депутатів, меценатів, ветеранів праці.

Колядувати на Радивилівщині вміють! Так, Козинську сільську раду вітали вихованці Іващуківської філії Козинського НВК.

У Привільненській громаді взялися організувати цілий мультижанровий різдвяний фестиваль Привільненської ОТГ "Радуйся, земле!". Тому пропонуємо кілька номерів від його учасників:

Завітали юні колядники і до Повчанської ОТГ. Жителям громади віншували прихожани Свято-Миколаївського храму села Миколаївка.

Перший фестиваль різдвяних колядок провели у молодій Дядьковицькій ОТГ.

З Різдвяними святами жителів старостинських округів Млинівської об’єднаної громади вітали працівники селищної ради разом із колядниками Млинівського центру дозвілля. В ОТГ є дванадцять старостинських округів, як дванадцять місяців у році. Всі вони різні між собою, але мають спільні проблеми, багато досягнень, кожен з них є важливою частинкою громади, - кажуть у селищній раді.

А в саму селищну раду завітали юні колядники Владиславівської школи.

По-справжньому масово відзначили Різдво в Острозькій міській об’єднаній громаді у Студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького відбувся XV Всеукраїнський фестиваль Різдвяних пісне співів. Участь у ньому взяли 42 солісти, ансамблі, хори з Рівне нської, Хмельницької, Тернопільської, Волинської областей. Серед них і юна бандуристка з "Острозької школи мистецтв» Соломія Поліщук:

А як колядують й щедрують у вашій громаді? Коментуйте!

Читайте також: "Реформи працюють": мистецькі родзинки Смиги, Білої Криниці, Ярославичів, Козина й Підгайців