Порушив ПДР та не знав куди їде. У Рівному водій 58 маршрутки перетнув дві суцільні лінії та поїхав в іншому напрямку. Обурені пасажири зупинили водія та відібрали ключі від замка запалювання.

Вчора, це відео облетіло усі соціальні мережі. На ньому пасажири намагаються з'ясувати із водієм, чому він порушив правила дорожнього руху. Люди викликали поліцію та забрали ключі від замка запалювання.

- Патрульні встановили, що власник уже неодноразово робив зауваження водію. Сторони вирішили самостійно розібратися без втручання поліції. Із документами у них все добре. Патрульні, коли приїхали на виклик вони виявили нерухомий транспортний засіб, водія, власника і незадоволених пасажирів. І ознак алкогольного і наркотичного сп'яніння у водія виявлено не було, - каже інспектор патрульної поліції у Рівне нській області Наталія Воєвода.

Після інциденту водія звільнили та відправили на медичний огляд.

- Раніше такого не траплялося його перевіряли і поліцейські і медик зранку перевіряв. Це сталося щось,коли він виїхав на маршрут. Цей працівник не буде працювати на маршруті. Транспортний засіб уже стоїть на стоянці. Але і для себе, і для нього ми хочемо дізнатися, що саме сталося, - пояснює начальник управління транспорту і зв'язку Рівного Володимир Пилипчук.

Водіїї, цього ж маршруту, бідкаються, що після такого інциденту їх уже декілька разів перевіряли. Вчинок колеги не осуджують, однак і не схвалюють.

- Сьогодні вранці через цей випадок мене перевіряли. Я дув в цей тест, але дякувати Богу - все добре. Дуже прикро перед людьми можна було наробити багато біди, - водій маршрутки №58 Василь.

- Повинні бути компетентні органи, які мають проводити ретельне медичне дослідження стану водія і не буде таких інцидентів. Ми ж самі доводимо до таких ситуацій, які відбуваються на дорозі, - обурюється рівнянин Віталій.

- Те що викликали поліцію - це правильно. Нехай далі розбираються швидку йому викликати чи поліцію. Добре, що приїхала третя сторона, щоб розібратися у цій ситуція , бо такий випадок незвичний, - каже рівнянка Олена Роман.

І перевізники, і чиновники переконують, водіїв на маршрутах значно не вистачає і працюють переважно старші люди.

- Багато водіїв виїхали закордон працювати. Сьогодні не вистачає 200 водіїв саме у Рівному. Тому працюємо із старшими і різні ситуації можуть траплятися, - каже Володимир Пилипчук.

Зараз в соціальній мережі з'явилася інформація, де розшукують родичів водія, якого звільнили.

 

Читайте також: Рівняни складатимуть практичний іспит на водійське посвідчення під відеонаглядом