В'їзд на територію Рівненської центральної міської лікарні планують зробити платним, а також встановити ще одну безкоштовну парковку. А все через те, що заїхати на територію мед закладу безперешкодно дуже важко, оскільки водії паркують свої машини де-заманеться. А от каретам швидкої допомоги доводиться тіснитися із пацієнтами і шукати місце хоч десь.

У будь-яку пору доби біля рівненської центральної міської лікарні - аншлаг. Стоянка переповнена. Водії залишають машини, де хочуть.

Водії намагаються припаркувати авто ближче до входу. Не соромляться залишати машини і посеред дороги.

Та найбільше страждають ті, для кого кожна хвилина на вагу золота. Карети швидкої допомоги не можуть безперешкодно доставити пацієнта.

- Територія забита машинами. І це попри те, що там є надписи, знаки, що стоянка швидких, на це не реагують водії. Вони ставлять свої машини і нам складно проїхати і до приймального, і взагалі по території лікарні, - каже водій швидкої Ігор Єзерський.

- Забагато машин на одній території. Маневри то треба робити, тож не легкова машина - підтримує колегу водій швидкої Андрій Шинкарук.

Через це керівництво лікарні спільно з міською владою хочуть зробити в'їзд до Рівне нської центральної лікарні платним, а також облаштувати ще одну безкоштовну парковку.

- Це робиться для того, щоб можна було хоч заїхати в лікарню, бо практично неможливо, а ті люди які не зможуть заплатити за в'їзд - вони можуть 5-70 автомобілів стати, пояснює головний лікар Центральної міської лікарні Рівного Євген Кучерук.

А в'їзд на платну парковку становитиме 10 гривень. Коли її зроблять поки що невідомо.

- Ми будемо закривати повністю лікарню. Буде тільки один вхід, щоб сторожі дивилися. Ну треба навести порядок, бо так не може бути, - продовжує головний лікар.

Читайте також: Яке майбутнє у районних лікарень Рівне нщини?