В цьому році традиційного купання на Басівкутському озері з нагоди Водохреща не буде. А все через відсутність снігу та морозу. На водоймі неможливо облаштувати зручні та безпечні умови для тих, хто бажає зануритися у воду.

Кожного року на Басівкутському озері проводять традиційні купання з нагоди Водохреща. Але цього року охочі не зможуть зануритися у воду на Басів Куті .

- Цього року, на жаль, цього не можна зробити, через те, що дуже тонка крига. Це не безпечно? Це дуже не безпечно. І я б не радив би ні кому, організаторам по всій Рівне нській області, хто буде організовувати купання на Водохреща. Ні в якому разі не рубати ополонки. СТИК Можна виходити на лід і рубати ополонки при стійкій, морозній температурі і щоб лід був не менше 5 сантиметрів, при масовому виході на лід 15 сантиметрів, - каже начальник обласної рятувальної служби на водних об'єктах Анатолій Якимчук.

Проте, священнослужителі запрошують усіх вірян на освячення води, яке традиційно відбуватиметься у кожному храмі.


- Водохреще - це одне із найбільших свят, у нашому річному календарі служіння. Можна сказати, що це період, коли Ісус Христос вийшов на проповідь повністю. Коли вийшов на Йорданські води, там будучи без грішним він прийшов спасти світ від прокляття закону і смерті. СТИК Ми біля нашого храму, тут не далеко будемо освячувати в суботу о 15 годині воду, і в неділю після літургії, - пояснює клірик Свято-Троїцької церкви Григорій Горбач.

Ми запитали у пересічних рівнян чи занурюються вони у воду на Водохреще, відповіді були різними.

Щоб все минуло без пригод, занурюйтесь у спеціально відведених для цього місцях, де облаштовані пункти порятунку.

Читайте також:19 січня - Хрещення Господнє: традиції,звичаї та заборони