Докторка філологічних наук, доцентка кафедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» Оксана Пухонська отримала міжнародну Літературно-мистецьку премію імені Пантелеймона Куліша.

Викладачка відома також як поетеса та вчена у галузях літературознавства й літературної критики. Саме тому Оксана Пухонська отримала нагороду за новаторські праці про сучасну українську літературу та культуру пам’яті, зокрема монографію «Літературний вимір пам’яті».

Цього року на присвоєння премії надійшло понад 550 пропозицій з усіх регіонів України та закордону, повідомляє Українська літературна газета.

Нагадаємо, цю почесну міжнародну відзнаку першого березня 2011 року, за сприяння Національної спілки письменників України і міжнародних громадських організацій, заснували Клуб творчої інтелігенції «Оберіг-Чернігів» та Волинське товариство «Світязь», – для розвитку вітчизняного книговидання і підтримки українських письменників, митців, науковців, журналістів, працівників культури та освіти, громадських діячів і меценатів, які мешкають в Україні та за кордоном.

Із першого листопада 2014 року засновником Літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша стала Міжнародна літературно-мистецька Академія України, котра об’єднує 155 відомих письменників, перекладачів, науковців, журналістів та громадських діячів із 55-ти країн світу. 

Читайте також: "Кінопрем’єри обходять Рівне стороною," - режисерка Христина Сиволап про свій фільм "Віддана"