М'ясо
Часто аби заощадити свій час та сили ми готуємо страви наперед, а потім просто розігріваємо. Проте, є продукти, які категорично не можна розігрівати. В іншому випадку ви істотно підвищите ризик розвитку онкологічних захворювань і проблем зі шлунком.

 Гриби

Гриби необхідно з'їдати відразу після їх приготування. Повторно розігрівати цей продукт не рекомендується. Справа в тому, що білок, який міститься в грибах, має властивість руйнуватися, а також виділяти шкідливі речовини. А вони збільшують ризик отримати серйозні проблеми зі шлунком і навіть викликати отруєння.
 
М'ясо
 
Багато в чому ситуація тут схожа з грибами. Термообробка руйнує легкозасвоювані білки, роблячи їжу важкою для переварювання.
 
Яйця
 
Один з найбільш небезпечних продуктів в розігрітому стані. Після повторного розігрівання ваш ризик підхопити отруєння дорівнює 90%. А регулярне споживання розігрітих яєць загрожує розвитком раку шлунка.
 
 
Селера
 
Ви будете здивовані, але цей, на перший погляд, нешкідливий овоч теж виявився в нашому списку. Хоч в ньому містяться і безпечні нітрати, однак при повторному нагріванні вони перетворюються в токсичні і канцерогенні нітрозаміни, кажуть дієтологи. Наприклад, крем-суп з селерою рекомендується вживати, на крайній випадок, в холодному вигляді, не розігріваючи повторно.
 
Картопля
 
Розігріта картопля втрачає і смакові, і корисні якості. Також вона може стати причиною ботулізму, якщо зберігати її в фользі при кімнатній температурі.