Річниця Томосу. Українська Православна церква отримала автокефалію рівно рік тому. Рівненські священослужителі прирівнюють цю подію до Акту проголошення незалежності нашої держави.

За цей час православну церкву України визнали у Константинопольському і Александрійському патріархаті та в Елладській православній церкві.

Томос - це документ, який засвідчує, що ми є рівноправними разом з іншими Православними церквами і входимо у спілкування з Православними церквами у всьому світі. ПЦУ отримала своє місце, 15-те місце, у Диптиху поминання усіх Православних церков світу і є в своєму управлінні незалежною, тобто автокефальною, і не перебуває під впливом жодних патріархатів, а є незалежною православною церквою. СТИК Після отримання Томосу я думаю, що люди мали можливість навіть неодноразово чути у ЗМІ, до ПЦУ приєдналося близько 600 парафій, які побачивши, те що ми стали незалежною церквою зрозуміли, що центр українського православ'я має бути в Києві на чолі із нашим митрополитом Київським, - розповів клірик Свято-Покровського собору Петро Мартинюк.  

Читайте ще: 6 січня Навечір`я Різдва: традиції та заборони на Святвечір