Зрання на стаціонарному посту патрульної поліції у місті Корець працівники Укртрансбезпеки перевіряють регулярні та не регулярні рейси перевезення.

Перевіряють дотримання режимів праці і відпочинку водіїв, технічний стан транспортних засобів і належне оформлення документів. Інспектор Укртрансбезпеки зупиняє автобус, який курсує до Києва.

Поки перевіряють документи, деякі з пасажирів незадоволені такою непередбачуваною зупинкою.

Перевірка транспорту триває 5-10 хвилин. У водія Романа не виявлено жодного порушення. А от у водію Сергію складають акт. Чоловік порушив режим праці та відпочинку.

Далі під час розгляду акту буде винесена штрафна санкція перевізнику. До слова, відповідно до чинного законодавства час керування за день не повинен перевищувати 9 годин.

"Штрафні санкції за порушення режимів праці і відпочинку від 340 гривень за одне порушення і 680 гривень за відсутність техокарти або інформації про облік робочого часу", - говорить Тарас Наконечний 

А от на перевізника у якого працює водій чекає штраф 1700 гривень, оскільки у нього відсутній протокол перевірки тахографа, який обліковує режим праці.

Такі перевірки працівники Укртрансбезпеки спільно з патрульною поліцією проводять регулярно. Кожного разу на іншому відрізку дороги.

Читайте також: На Рівне нщині роботодавець сплатив 125 тисяч гривень штрафу