фото ілюстративне
За рішенням суду за неналежно оформленого працівника роботодавець сплатив штраф.

У березні 2019 року суб’єкт господарювання звернувся до суду з позовом до Управління Держпраці у Рівне нській області, в якому просив скасувати припис про усунення виявлених порушень та постанову про накладення штрафу, винесену щодо неоформленого працівника.

Рішенням від 29 травня 2019 року Рівне нський окружний адміністративний суд у задоволенні позову відмовив повністю. Не погодившись з таким рішенням суду першої інстанції, суб’єкт господарювання подав апеляційну скаргу, оскільки вважав, що суд невірно застосував норми матеріального права та допустив порушення норм процесуального права.

Враховуючи наведені обставини, колегія суддів погодилася з висновками суду першої інстанції про те, що особа виконувала роботу за умов керівництва та контролю з боку суб’єкта господарювання, що прийняв на себе обов`язок організовувати працю, одержав право давати вказівки щодо послідовності проведення робіт працівником, тобто здійснював забезпечення належного процесу праці, без конкретно визначеного результату такої праці.

Така робота має ознаки трудових відносин і потребує укладення трудового договору, а не цивільно-правової угоди. Отже, Управління Держпраці у Рівне нській області у судовому порядку довело правомірність винесеної постанови та припису, а суб’єкт господарювання сплатив штраф у розмірі 125 тис.190 гривень.

Читайте також: На Рівне нщині розслідують причину захворювання працівника сірникової фабрики