Петарди, салюти чи бенгальські вогні. Чим ближче Новий рік, тим більше відкривається торгових точок з піротехнікою. Та часто у гонитві за яскравим видовищем, ми забуваємо про головне - безпеку.

Вони яскраві, сяючі та так манять малих і дорослих, а особливо у період новорічних свят. Та в таких казкових вогниках ховається небезпека. У серпні цього року, троє підлітків у Радивилові, граючись піротехнікою постраждали. Один з них отримав 60% опіків тіла і був госпіталізований. До прикладу, у Львові взагалі заборонили використовувати піротехніку вже упродовж 4 років. Тож, рівненські рятувальники закликають користуватись салютами та хлопавками - правильно.

Перед використанням піротехнічних виробів уважно ознайомтеся з інструкцією, і суворо дотримуйтеся вказівок. Забороняється використовувати вироби, які мають дефекти, зіпсовані, з тріщинами, пошкодженим корпусом. Забороняється запускати петарди, феєрверки з балконів, - розповідає фахівчиня прес служби ГУ ДСНС у Рівне нській області Олеся Осипчук.

Та перш за все, піротехніку потрібно купувати у спеціалізованих магазинах. Не варто покладатись на інтернет-магазини, стихійні ринки, електрички чи підземки, закликають рятувальники. А ось чому? Нам пояснив фахівець.

На ринках воно зберігається не в тих умовах, в яких має зберігатися. Має бути відповідна волога, приміщення, безпечне все бути. Якщо його зберігати не по інструкції, то воно і буде працювати не по інструкції, - каже власник магазину піротехніки Володимир Кибала.

Все ж ми вирішили спробувати придбати на ринку хлопавки і порівняти їх з покупкою із магазину піротехніки. У продавців дізнаємось чи є документи на товар.

Зрозумівши, що з камерою нічого не придбаємо. Робимо це приховано.

 Дивіться також: магічні цифри та білий щур, що підготував Новий рік для рівнян