Законно і безпечно! Саме так нарешті зможуть вигулювати собак у Рівному. Власники зізнаються: майже десятиліття домагалися облаштування в обласному центрі окремого майданчика для вигулу собак. І ось нарешті - на фінішній прямій.

Доберман Марсі з'явилася у сім'ї Людмили три роки тому. Саме тоді, каже дівчина, відчули головну проблему: вільно вигулювати собаку просто не було де.

Якщо з маленькими собаками це не настільки велика проблема, то з великими... В принципі, всі зіткнулися з цією проблемою. І ось уже півтора року ми домагаємось, щоб такий майданчик перший був у нашому місті, у нашому мікрорайоні, щоб ми могли спокійно і головне, законно гуляти зі своїми улюбленцями.

Перший такий майданчик нарешті з'явився у парку "Хімік" на Ювілейному. Обладнали його за бюджетні кошти, взявши за основу досвід львів'ян. Він огороджений, аби і власники собак, й інші відвідувачі парку почувалися безпечно, та умовно поділений на дві частини.

Ми розробили цю трасу, але з врахуванням європейських стандартів. Тому що, на жаль, наші тварини, коли відвідують якісь змагання, не можуть здати ці екзамени, тому що не можуть здати ці екзамени, тому що не мають на чому тренуватися, - розповідає співініціаторка проекту Алла Лосік.

Усі елементи майданчика виготовлені у Рівному. До того ж він оснащений освітленням, лавками, смітниками та спеціальними станціями для прибирання за тваринами.

Як на мене, це вкрай важливо запроваджувати культуру спілкування між людьми та культуру догляду за своїми тваринами. Це ключовий момент, коли ми почнемо масово впроваджувати це у місті Рівному.

Наразі тут тривають завершальні роботи. Активісти сподіваються, що офіційно майданчик на Ювілейному запрацює ще цього року. На черзі - побудова такого ж у районі автовокзалу. 

Читайте також: у Рівному облаштували перший майданчик для вигулу собак