100 днів на посаді. Саме стільки працює новий голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль. Сьогодні під час брифінгу очільник поділився своїми здобутками, напрацюваннями та планами на майбутній рік.

Боротьба із нелегальними АЗС, покращення якості мобільного зв'язку, створення пожежного Депо та багато іншого. Голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій Коваль звітує про свою роботу. Одним із найбільших здобутків області вважає, залучення інвестицій від австрійської компанії "Кроноспан".

200 мільйонів євро підписаний меморандум між компанією "Кроноспан". Ця компанія вкладає кошти у селі Городок. Будується надсучасний завод по переробці деревини та інших продуктів.

А це означає, що завдяки будівництву нового заводу - будуть створені тисячі нових робочих місць для жителів області. Також у жовтні цього року розпочато будівництво об'їзної дороги довкола обласного центру "Північний обхід Рівне ". Такі транспортні потоки, які сконцентруються довкола обласного центру, дадуть місцевому бізнесу додаткові логістичні вигоди.

Один із наших успіхів, яким я горжусь, що Рівне нська область стала опорним пунктом базування техніки Укравтодору на випадок боротьби із негодою у зимній період. Ми отримали 10 нових автомобілів піскорозкидувачів то під час негоди наша техніка зможе Рівне нську область і суміжні Житомирську частину Хмельницької, Тернопільської області.

Головна стратегія керівника облдержадміністрації - створення на Рівне нщині території рівних можливостей. Область має стати технократичним хабом Західної України - інфраструктурним, дорожньо-транспортним і технологічним. Каже: нині уже проведена зустріч із керівництвами компаній щодо розвитку та відновлення роботи рівненського аеропорту.

Компанії висловили своє бачення, що їм наприклад світлосигнальна апаратура, завдяки чому можна буде в туман садити літаки. Покращити злітну смугу, покращити необхідну техніку. Особливо потрібна техніка, яка допомагає робити автоматично зліт і посадку тобто ми накреслили слабкі місця і перспективу. Ми рухаємося.

У пріоритеті Віталія Коваля, повернути якомога більше заробітчан додому. Для цього уже розроблена програма "Лелеки".

Ми маємо створити економічні передумови для того, щоб людина працювала і отримувала гідну заробітну плату. І вона за ці гроші могла собі дозволити, те що вона хоче. От створюючи такі місця і умови і ми повернемо усіх або навіть знімемо питання роздумів чи їхати чи ні.

Такі результати Віталія Коваля за 100 днів. Втім, попереду - ще більше амбітних планів. І запевняє: це лише початок тих якісних змін, які чекають Рівне нську область.
 

Дивіться також100 днів: що вдалося зробити Віталію Ковалю на посаді голови ОДА