100 днів. Саме стільки працює новий голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль. Чого вдалося досягнути за цей час новому очільнику області? Над чим працює нині?

Дев'яте вересня 2019 року. Указом президента Володимира Зеленського Рівне нщина отримала нового очільника області. А вже наступного дня Гарант Конституції особисто представив Віталія Коваля у стінах Острозької академії.

Президент відразу поставив декілька завдань. Зокрема, побороти незаконні АЗС. Покращити мобільний зв'язок. Врятувати Рівне нський аеропорт. Минуло 100 днів як Віталій Коваль на посаді. Про зроблену роботу звітує.

На сьогоднішній день 142 нелегальних АЗС закрито. Реалізація пального на мережевих заправках зросло до 40% по дизелю на високоможинальних на дороговартісних 10-14 мережі. Тобто, через зростання реалізацію пального в нас зростає надходження податків.

Нині активна робота ведеться щодо пошуку інвесторів для Рівне нського аеропорту, розповідає Віталій Коваль.

Перш за все зроблено аудит і ми тепер точно знаємо, що нам потрібно робити з Рівне нським аеропортом. Сформовано дорожні карти, які перші інвестиції будемо здійснювати для того, щоб в аеропорт в першу чергу прийшли чартерні та регулярні перевізники. Наша задача весною почати сезон з чартерних рейсів - Туреччина та Єгипет і запустити як мінімум один регулярний рейс до Польщі.

Віталій Коваль не проводив прес-конференції. Проте назвати його «закритим» не можна. Він активно користується соціальними мережами, розміщуючи у Фейсбук пости про свою роботу та діяльність ОДА практично щодня. Наріжним каменем роботи голови ОДА є пошук інвестицій.

На інвестиційний форум в Маріуполь ми поїхали із здобутком 200 мільйонів євро, які австрійська корпорація Кроноспан вкладає в деревообробний завод на території Рівне нської області. Це найбільша інвестиція за 28 років. До цього моменту в нас було 185 мільйонів вкладених іноземних коштів. Після інвестицій Кроноспану це буде вже майже 400 мільйонів.

Віталій Коваль хоче зробити Рівне нщину технократичним хабом Західної України - технологічний, інфраструктурний та дорожньо-транспортний.

Рівне вже стало одним з 4-х центром в країні, де дислокуються спецзагони для обслуговування доріг державного значення Рівне нської та сусідніх областей. Пожежна авіація рятувальників базуватиметься в рівненському аеропорту. На базі Рівне нського онкодиспансеру планується будівництво північно-західного регіонального онкологічного центру для 8 областей.

Ми маємо створювати всі умови, для того щоб наші земляки повертались додому, як лелеки повертаються з вирію і щоб наші земляки мали гідні умови праці. Щоб вони свій досвід, який набули закордоном використали на благо Рівне нщини і виховували тут дітей, могли ходити на могили до батьків, відвідувати живих родичів і щоб наш народ знову обєднувався.

Зупинка швидкісного потяга Інтерсіті в Дубно. Встановлення суперсучасної системи зважування вантажівок в русі на дорогах області. Проведення потужного західноукраїнського дорожнього форуму у Рівному. Відкриття молочних ферм. Будівництво північної об'їзної дороги довкола Рівного. Із 300 недобудованих інфраструктурних об’єктів – амбулаторій, доріг, соціальних об'єктів – введено в експлуатацію близько сотні. Перелік здобутків зростає щодня. Проте амбітних планів - ще більше, які Віталій Коваль вже розпочав втілювати в життя.

Дивіться також: голова Рівне нської облдержадміністрації закликав депутатів відмовитись від популізму