фото ілюстративне
У селі Могиляни Острозького району від кашлюку померло немовля. Такий випадок на Рівненщині зафіксовно вперше за останніх 6 років.

Захворювання дихальних шляхів вразило організм одномісячного хлопчика. Малюк народився у багатодітній сім'ї і був шостою дитиною. До слова, хвороба передається повітряно-крапельним шляхом. Вакцинують від кашлюку у віці 2,4,6 і 18 місяців.

Дитина мала місяць, вона народилась 13.11 і ясно, що по календарю вона не була вакцинована проти кашлюка. Але разом з тим, вона жила в багатодітній сім'ї, де жодна дитина не була вакцинована проти кашлюка. На зараз там всі діти кашляють, я знаю, що наші там зараз беруть матеріали від контактних, можливо, там теж буде кашлюк. Дуже важливо, коли дитина, яка ще не підлягає вакцинації кашлюку, ті, що її оточують, рідні - треба, щоб вони всі були вакциновані. На жаль, цього не було. Хочу сказати, що кашлюк небезпечний для дітей саме раннього віку, тому що для дітей саме раннього віку він може стати смертельним, - розповідає Віктор Мороз.  

До теми: на Рівне нщині від кашлюка померло немовля