Одномісячна дитина із Острозького району у важкому стані була госпіталізована у відділення інтенсивної терапії та анестезіології дитячої обласної лікарні.

У хлопчика був виражений виснажливий спазматичний кашель, напади апное (тимчасова зупинка дихання). Про це повідомляють в обласному лабораторному центрі.

Майже два тижні лікарі боролись за його життя, але врятувати життя малечі не вдалося. Дитина померла 24.12.2019 року. Діагноз кашлюк, лабораторно підтверджений, ускладнений двобічною не госпітальною пневмонією.

Кашлюк це вкрай заразне захворювання дихальних шляхів. Кашлюк легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят. Запобігти кашлюку можна завдяки вакцинації. 

Вкрай важливо, щоб новонароджену дитину, яка ще не підлягає вакцинації, оточували рідні, які мають захист від кашлюку. Хлопчик народився у багатодітній сім’ї та був шостою дитиною. На превеликий жаль, у сім’ї де зростала дитина, жодна з дітей не були щеплені проти кашлюку із-за відмов мами. 

Читайте також: медикам Рівне нщини до кінця року погасять борги