Для цього було створено інтерактивну карту.

Платформа ДІ працює вже понад рік. Саме зараз на ній можна побачити інформацію про інтернатні заклади, дітей, які там знаходяться, сімейні форми виховання. Про це інформує Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба. На ресурсі є кілька вкладок:

Оглядова карта закладів. Тут ви можете переглянути всі інтернати на карті України, окремо по областях, обрати типи закладів, підпорядкування.

Кількість дітей в інтернатних закладах. На даній сторінці ви зможете обрати конкретний заклад, подивитися кількість дітей в ньому, якого віку діти. Зможете подивитися, яка кількість дітей і якого віку в конкретній області. Порівняти, в яких типах закладів дітей найбільше.

У вкладках Регіональні профілі і Регіональні показники зможете подивитися дані про дітей, які там виховуються: їхня кількість, стать, статус, віковий розподіл та тривалість перебування.

Кожна з карт є інтерактивною і дає можливість переглянути регіональні профілі та загальні регіональні показники у розрізі основних індикаторів.

Карта доступна за посиланням ТУТ.

Нині в Україні проходить реформа системи інтернатів. Завдяки ній, кількість діток, що перебувають в інтернатних закладах зможуть отримати родину. 

Читати: Свято для усіх: у Рівному до особливих дітей завітав Святий Миколай