Миколай приходить до усіх. У музеї бурштину влаштували свято для дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Дітворі подарували солодощі також провели майстер клас по виготовленні ляльок.

Із захопленням та наполегливістю малеча виготовляє свої ляльки-вертівки. Вони уважно слухають майстриню та повторюють за нею. Всього 20 хвилин і власноруч виготовлені іграшки готові. Кожен хизується своєю роботою і дівчата, і навіть хлопці.

Ми спочатку знімали ниточку з цієї ляльки, потім брали потім клеїли паличку, потім робили волосся. І лялька готова.

Усі ці діти приїхала із Олександрії. У кожного із них своя історія життя, але уже дуже непроста. Тому малеча рада, коли їм приділяють увагу. Майстер-клас по виготовленню ляльок-вертівок їм проводила майстриня народної творчості пані Вікторія. Жінка каже, головне, що дітям сподобалося і це принесло їм задоволення.

Для майстра головне аби посміхалися діти, коли бачать його вироби. І тепер я із задоволенням показую ці ляльки. Дівка-вертівка. Це ж так прекрасно дитина дивиться і посміхається. І сьогодні я бачу із яким задоволенням робили ці діти, - розповідає майстриня народної творчості Вікторія Кисиленко.

Також після завершення майстер-класу, дітей пригостили солодощами. У музеї напередодні свят часто влаштовують різні заходи саме для дітвори, яка потребує уваги. Аби подарувати їм хороші емоції і головне турботу.

Стараємося запрошувати діток в музей або виїжджаємо до них, щоб подарувати їм тепло. Сонячного каменю бурштину, адже вважається, що бурштин заряджений теплою енергією сонця. Щоб кожна дитинка відчула радість , що хтось про неї турбується у цьому світі, - каже Юлія Терешкович.

У свою чергу вони в знак подяки за подарунки та приділену увагу заспівали пісню.

Будьте добрішими та творіть дива. 

Дивіться також: для особливих діток у Рівному провели свято