Кіберспорт у Рівному. Змагання з відеоігор стають звичними для нас і мають багато різновидів. Нещодавно в обласному центрі пройшов турнір з футбольного симулятора Fifa, який зібрав 20 учасників. Гравці могли позмагатися за грошову винагороду та подарунки від спонсорів.

На відміну від поширеної думки і застарілих стереотипів, кіберспорт - це не просто "стрілялки", чи безглузді клацання на геймпадах, а уже невід'ємний елемент цифрової культури, який стрімко здобуває свою популярність.

Сьогодні ми вдруге в Рівному організовуємо кіберспортивний турнір з дисципліни FIFA20. Попередньо в Інтернеті зробили анонс, зареєстрували учасників і ось проводимо даний захід. Процедура цього турніру досить проста. Ми зібрали 20 учасників, провели онлайн жеребкування, розбили їх на 5 груп, перші місця проходять в 1/4 турніру фіналу, а другі місця розігрують між собою путівку далі, - каже організатор турніру Антон Латайчук.

Призові місця у масштабних турнірах цієї сфери досягають мільйонів доларів, а увагу на такі змагання звертають мільйони глядачів на онлайн трансляціях по всьому світу. Тому метою таких заходів у малих містах є розвиток електронної культури.

Немає часу займатися сторонніми справами, уроками. Якщо хочеш бути кіберспортсменом навчання просідає. Можна заробляти кіберспорт тільки розвивається і розвивається, - каже учасник турніру.

Перше, друге та треті місця зайняли 19-ти річні гравці і четвертим став Артем Киселюк, якому 14. Переможці отримали грошові сертифікати та подарунки від спонсорів турніру.

Це перший турнір у якому я приймаю участь, але в самій грі онлайн є досягнення. Готуюсь дома також онлайн, готуюся. До цього турніру готувався 2 тижні, старався кожного дня грати 1-2 години отак.

Як розповідають організатори, у майбутньому вони планують такі турніри кожні 2 тижні. Зараз з розвитком кіберспорту у багатьох школах та університетах навіть з'явилися предмети пов'язані з відеоіграми, які допомагають розвинути інтелект, логіку та реакцію геймерів. 

Читайте також: рівнянин став учасником зимових Дефлімпійських ігор