З 12 по 21 грудня у італійській Ломбардії у трьох північних містах (Мадезимо, Кьявенні та Санта-Катерина-Вальфурва) проходили ХІХ зимові Дефлімпійські ігри.

У головних змаганнях чотириріччя взяли участь понад 1000 спортсменів з вадами слуху із 34 країн світу.

Національну збірну команду України представляли 34 спортсмени, які змагались у таких дисциплінах: лижні перегони, гірськолижний спорт, керлінг, сноуборд та шахи.

Національна Дефлімпійська команда України завоювала 11 медалей, з них 4 золотих, 4 срібних та 3 бронзових медалей, посівши друге місце за загальною кількістю медалей та 3 місце за кількістю золотих нагород.

У складі збірної Дефлімпійської команди України участь у змаганнях з шахів брав спортсмен з Рівне нщини, Майстер спорту України з шахів серед спортсменів з вадами слуху Володимир Заболотний.

У змаганнях з блискавичної гри Володимир, здобувши 6 очок у підсумку посів 14 місце. Це був найкращий результат серед українських шахістів. У командних змаганнях чоловіча збірна з шахів посіла 8 місце з 15 команд.

У командних змаганнях рівнянин грав на першій дошці. Володимир Заболотний став першим в історії Рівне нщини учасником зимових Дефлімпійських ігор. 

Читайте також: жіноча команда БК "Рівне " завершила гру поразкою