Вифлеємський вогонь миру приїхав до Рівного. Вчора, представники пластунів передали його у Свято-Покровський собор. Відтак, кожен із рівнян зможе взяти із собою частинку символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Біля Свято-Покровського собору збираються десятки пластунів і прямують до церкви. Вони передають Вифлеємський вогонь миру.

Ми Вифлеємський вогонь миру передаємо вже декілька років. Це започатковано австрійськими скаутами. І ми в Україні передаємо не один раз. До цієї акції долучилися всі осередки нашого рівненського району, це більше ніж 25 осередків. Сьогодні присутні виховники та їхні вихованці, - розповідає голова Рівне нської Паланки Марина Пашко.

Привезли Вифлеємський вогонь миру скаути із Києва. Дійство відбувалося урочисто у соборі. Пластуни традиційно заспівали пісню і передали символічний вогонь духовенству.

Ту справу,яку ви робите і приносячи Вифлеємський вогонь і виховуючи молоде покоління.Ви виконуєте одну із найбільших заповідей тому дякую і щиро бажаю аби у першу чергу у ваших серцях палав справжній вогонь любові , дружби. - говорить архієпископ Рівне нський і Острозький ПЦУ Іларіон.

Вифлеємський Вогонь Миру — це міжнародна щорічна скаутська акція, яка приурочена до святкування Різдва Христового. Полягає вона у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Цей вогонь, який сьогодні передали завдяки пласту. Буде поширюватися по парафіях нашої церкви. Тим самим утверджуючи віру людей у прихід і надію на Бога, - каже клірик Свято-Покровського собору отець Петро Мартинюк.

Символічний вогонь передаватимуть також у лікарні, школи, будинки інтернати та інші заклади. Також до храму може прийти кожен вірянин та взяти із собою додому.

Дивіться також: свято для усіх: у Рівному до особливих дітей завітав Святий Миколай