Ні, хаотичній рекламі! У Рівному встановлюють спеціальні тумби, де кожен охочий може розмістити оголошення не порушуючи букву закону. Нагадаємо, в обласному центрі заборонено розміщувати рекламу на стовпах, будинках та інших конструкціях, які не передбачені для цього. У разі порушення - штраф.

 У Рівному борються з незаконно розміщеною рекламою. З минулого місяця управління ЖКГ запустило автододзвін до рекламодавців, оголошення яких розклеєні на стовпах, зупинках та будинках. А тепер у велелюдних місцях Рівного встановлюють спеціальні тумби висотою - три метра, де можна розмістити рекламу не порушуючи правил благоустрою.

- Конкретно кожна тумба і її вартість самого елемента тумби 33 тисячі 437 гривні і 10 копійок, - заступник начальника управління ЖКГ Рівного Дмитро Трофимчук.

Загалом у Рівному буде 32 такі рекламні тумби. Встановлюють їх у рамках реалізації проекту Громадського бюджету, який переміг у 2018 році. Загальна вартість 1 мільйон 200 тисяч гривень.

- В інших містах, за кордоном, я особисто бачила такі тумби, тому вже була така пропозиція, ідея для того щоб встановити всежтаки їх у нашому місті, щоб була альтернатива для інших людей, для тих, хто розклеює оголошення, щоб це було законно і в межах культури, - авторка проекту Громадського бюджету Олена Хомич.

Тендер на встановлення рекламних конструкцій відбувся 11 листопада. Виграв учасник, який запропонував на півсотні менше, аніж інший конкурент. До кінця 2019 року планують встановити усі тумби, каже Дмитро Трофимчук.

- Попередньо дали замовлення на проекту організацію на виконання місць прив'язки...чи відповідає місце чи не відповідає" СТИК "Виїжджали на місце, дивилися, відповідно проходили різні погодження від поліції та інших від органів державної і місцевої влади".

Подібні тумби функціонують і в європейських країнах. Тепер до них звикатимуть рівняни. До слова, у Рівному можна розміщувати оголошення на дошках біля житлових під'їздів або інших спеціально-відведених для цього місцях. В іншому випадку штраф - від 850 до 1700 гривень.

Читайте також: У Рівному вуличне радіо незаконне?