Ще у 2017 році на десяти зупинках Рівного встановили вуличне радіо. Ідея належала тернопільському бізнесмену. Таке радіо можна назвати повноцінним мовником, адже там і новини, і реклама, і музика. Втім, у Національній спілці журналістів Рівненщини кажуть, ліценції на проведення такої діяльності власник не має.

Це зупинка на вулиці Курчатова, 1в. Тут встановлені ретранслятори, з яких лунає музика, новини, оголошення та реклама.

Буває інформація повторюється декілька разів, але взагалі може бути.

А це зупинка поблизу НВК №12. Тут теж встановлене вуличне радіо. Звучить здебільшого тільки вранці.

Грає музика, яка я не думаю, що заважає пішоходам, маршрутчикам, людям нормальним.

Загалом в обласному центрі встановили 10 таких ретрансляторів на зупинках. Через декілька місяців після їх роботи на сайті Рівне нської міської ради з'явилася електронна петиція. Автор якої просив заборонити аудіорекламу на зупинках.

Прошу винести на обговорення пропозицію до депутатів міської ради, комітетів та міського голови, повну заборону впровадження аудіореклами на зупинках громадського транспорту м. Рівне .

Петиція набрала необхідну кількість голосів. Було вирішено провести соціологічне опитування. Трохи більше 48,5% респондентів відповіли, що не заважає реклама на зупинках, 27,9% - зазначили, що заважає, а 23, 6% не звертають увагу. Втім, голова Національної спілки журналістів Рівне нщини та член нацради з питань телебачення та радіомовлення Дмитро Тарасюк забив на сполох. Каже, власник вуличного радіо не має ліцензії.

Власники цього радіо, а вони знаходяться в Тернополі не мають жодних дозвільних документів на те, щоб це радіо було. Якісь мені показували листи, дозволи з міської ради, але міська рада не наділена такими повноваженнями, щоби давати дозволи на створення і функціонування радіо, - говорить голова НСЖ Рівне нщини та член нацради з питань телебачення та радіомовлення Дмитро Тарасюк.

Власник так званого "вуличного радіо" Олег Нитка уклав договір з управлінням надзвичайних ситуацій, щоб разі надзвичайних ситуацій лунали оповіщення для людей.

Без всяких оплат, без всяких обов'язків. Ми тільки заключили договір і приходить лист з СБУ. Не по нашому контенту, а взагалі по його діяльності, що у нього нема ліцензії. У зв'язку з тим, що нема ліцензії ми на наступний день проінформували службу безпеки і його вже три рази проінформували, що договір ми призупиняємо до часу, коли він отримає нову ліцензію, - каже начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Руслан Демуров.

Попри це вуличне радіо на зупинках досі працює. Ми зателефонували до власника, однак він не зміг з нами спілкуватися, ніби то на нараді. Після того на всі наші дзвінки бізнесмен не відповідав. Телеканал "Рівне 1" готовий надати ефірний час Олегу Нитці прокоментувати ситуацію.
 

Читайте ще: у Рівному пропонують заборонити в'їзд автомобілів на територію шкіл та садочків

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber