Рівненський драматичний театр відзначає своє 80-річчя. З нагоди ювілею там започаткували міжнародні театральні зустрічі. Триватимуть вони до 22 грудня. Свої кращі вистави рівнянам покажуть 8 театрів України та Польщі. Стартував сезон 13 грудня виставою Брестського театру "Вечір".

Свій Вечір зустрічають в спорожнілому, забутому усіма селі головні герої вистави - Ганна, Гастрит і Василь. Життєвий шлях у кожного з них свій, але труднощі і негаразди не зламали в них бадьорості духу і радості життя. Вистава "Вечір" Брестського театру про сенс життя. Вона розповідає про взаємовідносини старшого та молодшого покоління.

Актори Брестського театру стали першими, хто відкрив міжнародні театральні зустрічі у Рівному. Їх приурочили до 80-річного ювілею Рівне нського драмтеатру. Загалом впродовж грудня свої кращі вистави покажуть 8 театрів України, Польщі та Білорусі.

Відзначити 80-ліття в один день, вийти на сцену в ручити якісь нагороди, відзначити кращих - це буде неправильно. мені захотілося формат змінити. мені захотілося щоб ми показали рівнянам багато-багато наших друзів, багато вистав і прикрасити це свято. ми вже його святкуємо майже рік. ми провели дуже багато творчих зустрічей з акторами, багато різноманітних заходів і тому мені видалося, що це буде набагато цікавіше, - каже директор і художній керівник Рівне нського академічного драматичного театру Володимир Петрів.

І додає: у 80 - життя театру тільки розпочинається. Тому дивувати та вражати рівненського глядача у театрі продовжать і надалі. По завершенню міжнародних зустрічей, у Рівне нському драмтеатрі розпочнуть показ новорічних казок для дітей. А тим часом вистава "Вечір" зібрала повну залу поціновувачів театрального мистецтва.

Дуже люблю наш театр. Я все таки рахую, що він один із найкращих в нашій Україні. З нашими акторами я дуже рідко коли їжджу, а коли все таки запрошують мене, то це дуже приємно. Наприклад, недавно наш театр побував в місті Забже в Польщі з виставою Фортескорт. Дуже цікава вистава, дуже раджу, - говорить рівнянка. 

У Рівне нському драмтеатрі панує справжня новорічна атмосфера: тут створили вертеп, прикрасили ялинку. А з нагоди ювілею рівненські театрали приймають вітання та подарунки. Один із них - макет театру із імбирного печива. Його театру подарувала місцева кондитерська.  

Дивіться також: як у Рівному з імбирного печива створювали театр?