Вважається, що чай є одним із найпоширеніших напоїв у всьому світі, з яким пов'язано багато цікавих традицій. Також, цей продукт дуже корисний для організму людини. Проте, якщо чай не правильно заварити він втратить свої поживні властивості.

Євген Горбачов великий прихильник чаю і знає багато про його особливості. Вже 4 роки, у Рівному працює його власна чайна. Для відвідувачів там пропонують близько 80 видів цього напою.

Різновидів чаїв є тисячі і всі тисячі чаїв умовно можна поділити на 7 груп - це зелені чаї, білі, жовті, гуни, червоні чаї, пуери і чорні чаї. Вони відрізняються по кольору настою, по методам обробки, ферментації, кожен чай несе в собі щось своє магічне, цікаве, смачне,- розповідає любитель чаю Євген Горбачов.

Та навіть якісний чай можна зіпсувати через неправильне його зберігання.

Зберігати чаї потрібно, це може бути будь що, це може бути глиняний якийсь посуд, це може бути дерев'яна коробочка, металева коробочка от, головне, щоб на чай не, не бажано його зберігати у склі тому, що не потрібно, щоб чай контактував з ультрафіолетом, він псується від цього, додає любитель чаю Євген Горбачов.

Приготувати напій можна багатьма способами. В залежності від того, який це різновид чаю.

Головне знати правильні температурні режими і час заварювання, якщо ми заварюємо якісь світлі чаї, там гуни або зелені, або білі чаї, водичка має бути 70-80 градусів для таких заварок і ми маємо їх заварювати не більше 1,5-2 хвилини, а потім зливати той настій, відділяти від чайного листа. З червоними чаями або пуерами, там все набагато простіше, можна заварювати кип'ятком, запевняє Євген Горбачов.

Євгеній розповідає, що вплив напою дуже індивідуальний. Тому, обираючи свій чай, перш за все, потрібно враховувати власні побажання.

Все треба коштувати, підбирати для себе, тобто якщо в людини якийсь певний настрій, то ми можемо порадити, як настрій підняти, як людину заспокоїти або активізувати, дивлячись від потреб людини. Бо є чаї які дуже сильно активують розумову діяльність, є чаї які дуже сильно тонізують, є чаї, які допомагають при отруєннях,- каже Євген Горбачов.

Насолоджуйтесь чаюванням в будь-який час року, адже напій не тільки зігріває, а й корисно впливає на ваш організм.

Читайте також:  Ворожіння на Адрія : як рівнянкам дізнатися ім'я свого судженого?