П'ятого грудня відзначають міжнародний День волонтера. У перекладі з англійської - це слово означає добровільний помічник. Дані люди безкоштовно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога. І переконують, волонтерство – це не робота, а покликання.

5 грудня, міжнародний день волонтера. Цей день дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми переживаннями і розповісти про себе. Асоціація жінок України “Дія” в Рівному займається благодійністю вже близько 1 року.

Організація наша має набагато ширші стратегічні цілі - це підтримка людей, які опинилися у важких життєвих обставинах. Це не тільки дітки, які позбавлені батьківського піклування, не тільки діти сироти, не тільки люди з особливими потребами. Ми намагаємося приділити увагу тим людям, які є в нашому оточенні, історії реальні, про які ми знаємо, - говорить Ольга Горкавчук.

Ці молоді жінки, Ольга та Лариса опікуються вихованцями дитячих будинків, людьми похилого віку і не тільки.

Насправді я, як мама розумію, що дуже важко коли ти бачиш дітей позбавлених батьківського піклування, тобі хочеться дати їм більше, але ти розумієш, що ти не можеш зробити все і для всіх. Тому ми возимо з собою часточку тепла, лишаємо її.

"Дієві" дівчата не так давно відвідали дитячий будинок, що в селі Великі Межирічі на Кореччині. Діти, які знаходяться в дитбудинку потребують не лише емоційного наповнення, а й продуктів харчування, засобів гігієни, знаряддя для занять творчістю та спортом.

Ми їдемо, щоб дітям подарити емоції і закрити їхні потреби. Дуже приємно коли дітки біжать до тебе, тебе обнімають і говорять: "Ця тьотя знову приїхала! А що ви нам привезли? А вам допомогти? А давайте ми вам допоможем! А що зробити? Вони самі цього чекають, - каже волонтерка.

Перед поїздкою виявилось, що в дит будинку нема дивану на якому дітки могли б подивитися телевізор. Благодійниці вирішили допомогти.

Ми виставили пост на Фейсбуці. Нам віддали 3 дивани. І один диван шкіряний, червоний, гарний такий яскравий, що коли ми вийняли його з бусу, то діти просто лягли на той диван, почали там гратись. Нам здається це просто диван, а для дітей це можливість не сидіти на холодній підлозі.

Попри всі труднощі, волонтерська діяльність дарує сили. Сили, щоб робити ще більше на благо інших. Адже, як голосить народне прислів'я: "Хто людям добра бажає, той і собі має." 

Дивіться також: рівненський притулок для безхатьків повністю заповнений