Притулок для безхатьків у Рівному повністю заповнений. А все через похолодання. Безпритульні там перебувають на безкоштовній основі. Також, з початку опалювального сезону працює пункт обігріву, де безхатьки мають змогу переночувати, отримати медичну допомогу та їжу.

Через погіршення погодних умов притулок нічного перебування заповнений повністю. Наразі, там перебуває 7 жінок і 23 чоловіки.

В першу - це переночувати, 1 раз прохарчуватися, змінити одежу свою, помитися, привести себе в порядок і в теплі переночувати, і на другий день спокійно просинатися іти по своїм справам. Медичне обстеження вони також якесь отримують? Також, хто потребує медичну якусь допомогу у вигляді пігулок, якихось суспензій, є медсестра. Зазвичай, коли вони приходять і підписують договір на перебування вони мають право, перебувати в нас до 6 місяців, - каже директор Рівне нського обласного центру з надання соціальних послуг Валерій Стасюк.

Безхатченкам у притулку подобається, адже вони можуть тут не тільки переночувати та поїсти, а й звернутися за допомогою по відновленню документів та отримати консультації з працевлаштування.

Послуги дуже хороші і я дуже вдячна, що я сюди потрапила. Одягають, годують, ночуєте ви також тут? Ночую я тут, роботу шукаємо, нам дійсно дуже треба, і дійсно треба ж харчуватися і робити десь теж, щоб копійку мати свою, - розповідає безпритульна Тетяна Дятел.

З початку опалювального сезону у центрі надання соціальних послуг працює і пункт обігріву.

На сьогоднішній день ми маємо таке відокремлене приміщення, де перебувати можуть одночасно до 30 осіб. Кожен рік ми її запускаємо, ми готові і завжди запускаємо з 15 жовтня, з початку опалювального сезону і до 15 квітня, як закінчується опалювальний сезон. Коли на дворі холодніше, то людей збільшується. В даному пункті обігріву наша задача, щоб люди не замерзли, не загинули і просто переночували в теплі, переодягнулися, поїли, ми також організовуємо одноразове харчування.

До слова, з 16 грудня малозабезпечені мешканці Рівне нщини, матимуть можливість безкоштовно отримати обід. Виїзне харчування проводитиметься щопонеділка та щоп'ятниці о 14:00 годині за кінопалацом «Україна». 

Читайте також: у Рівному роздаватимуть гарячі обіди