Рівняни у шоці. Ціновому. У місті дорожчає все. Надто продукти. Найбільший удар по гаманцю завдають олія, овочі, фрукти, м’ясо та яйця. Вартість життя росте вже не по тижнях, а по днях. Чиновники ж заспокоюють - мовляв, так відбувається по всій Україні. Місцеві цінові тенденції вивчав Андрій Лобчук.

У Рівному знову дорожчають продукти. Найбільше зросли у ціні овочі, фрукти, олія та м'ясо. Сьогодні за картоплю, капусту та моркву доводиться платити майже на п'ятдесяти копійок більше ніж тиждень тому. На півгривні також подорожчало м'ясо, птиця та олія. Продавці переконують, ріст цін - це не їхня забаганка, дорожчає все. Продавці на базарі переконують, що олія ще ніколи не була такою дорого.

Втім, на рівненських базарах які раніше людно. Продавці розповідають, підвищення цін не відлякує покупців. Мовляв, їсти щось потрібно ж.

Натомість в обласному управлінні економіки заспокоюють, ціни на Рівне нщині чи не найнижчі в Україні. А подорожчання продуктів - це загальноукраїнські тенденції, переконує Іван Яремчук, заступник начальника головного управління економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації.

Чи зростатимуть ціни й надалі фахівці прогнозувати не беруться. Втім попереджають, аби наповнити Великодній кошик рівнянам доведеться викласти кругленьку суму.