Соціологічне опитування виборців 153 округу показало, чого очікують люди від Романа Іванісова. Та і чи взагалі чули про скандали навколо свого обранця.

З 22 листопада по 28 листопада 2019 року Центр соціальних досліджень Національного університету «Острозька академія» та Острозька міська громадська організація «Школа політичної аналітики «Поліс» провели власне опитування громадської думки щодо скандалу навколо судимості народного депутата від 153 виборчого округу Романа Іванісова.

За результатами опитування 62,7% опитаних безумовно чули про скандал навколо судимості народного депутата Романа Іванісова. Ще 20,2% зазначили що скоріше чули про згадану ситуацію. Лише 7,8% зазначили, що зовсім не чули про скандал навколо судимості, а 5,6% – не виявили бажання відповідати на дане питання.

 

За результатами опитування 76,7% виборів 153 виборчого округу негативно ставляться до приховування інформації щодо погашеної судимості обраного ними народного депутата. Ще 21,6% опитаних байдуже ставляться до приховування даної інформації.




Якщо розрахувати відсотки по відношенню до тих, хто безумовно чув та скоріше чув про скандал навколо судимості народного депутата Романа Іванісова, то отримаємо наступні результати.

Оцінюючи ситуацію навколо скандалу щодо судимості народного депутата Романа Іванісова, 78,3% респондентів 153 виборчого округу вважають, що необхідно скласти мандат народного депутата, а залишитись народним депутатом лише 2,6%. Для 19,1% опитаних байдуже які дії вчинить Роман Іванісов в даній ситуації.


Віталій Лебедюк,
заступник директора Центру соціальних досліджень Національного університету «Острозька академія»