Чи часто ви потрапляли у ситуацію, коли ваш улюбленець раптово зникає під час прогулянки? Звичайно турботливі власники придумують свої лайфхаки для збереження тварин. Аби не фантазувати та упростити все, цю проблему допоможе вирішити чипування або жетони, які надають більше інформації та створені для комфортного співіснування людей і тварин.

Чипування тварин це імплантація під шкіру домашнього улюбленця мікрочипу, який містить у собі унікальний 15-значний номер, що закріплюється за твариною індивідуально і залишається за нею протягом всього життя. Все це для того аби її можна було ідентифікувати, якщо вона загубиться. Крім того, сьогодні неможливо вивезти тварину закордон, якщо їй не вживлений чіп.

Інформація це є якби один такій реєстр, де вводяться дані про тварину. І відповідно коли тварина перетинає кордон , митники, є сканер, можуть зачитати, зчитати цю інформацію про цю тваринку, який вид тварини. Значить ці всі дані, які вводилися в лікарні, вони є в номері цього чипу. Вартість чипу досягає близько 150 гривень, - говорить начальник рівненської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

Також нині досить популярною тенденцією є продаж жетонів з цифровими QR-паспортами для тварин. Це допоможе швидше ідентифікувати знайдену тварину та дозволить ветеринарам відслідковувати стан здоров’я домашнього улюбленця та нагадувати про необхідні процедури.

Звичайно чипування набагато ефективніше. Чип він як і є в тварині, нікуди не дінеться поки тварина скажемо так буде існувати. Сам медальйончик, який буде на шиї, тварина може його легко втратити і так само тварина губиться, десь там по кущах, в бійці з іншими тваринами може легко втратити. Ось один великий мінус, - розповідає лікар-ветеринар.

На скільки корисні та чи потрібні взагалі. Про свій досвід та методи збереження вірних друзів розповідає ветеринар Владислав Кашицький.

Зараз на даний час немає , але взагалі це планово, тобто я планую це зробити через деякий час. Чому зараз немає, тому шо тваринка зараз ще трошки хвора, вона була підібрана відносно недавно. .... Взагалі відношусь до цього дуже позитивно. Знаю про картку багатьох міст, що уже почали чипувати активно бездомних тварин і це досить класна ідея, добре взагалі для населення.

Також з 1 серпня 2019 року діє закон, проте що тільки державні установи ветеринарної медицини мають право видавати паспорт для вашого домашнього улюбленця, і саме з ним ви можете перетнути кордон, а усі інші документи, які видані приватними клініками є недійсними. 

Читайте ще: "Велике Рівне ": Навіщо ця ідея об`єднання і чому вона блокується?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber