фото ілюстративне
"Зібратись і поговорити". Заступник начальника обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник, прокоментував ситуацію щодо мітингу медиків. Нагадаємо, минулого тижня біля міста Дубно, працівники місцевої районної лікарні, перекрили трасу Київ-ЧОП.

А все через невиплату заробітної плати. Не отримують її вже 3 місяці. А до того лише частинами. Людям увірвався терпець і вони вийшли на дорогу. У міській раді тоді повідомили, що заклад перебуває у комунальній власності району. У райраді тоді ситуацію не прокоментували. Як вирішити цю проблему і чи можливо це взагалі, далі у прямій мові.

Я вважаю, що зараз є необхідно зібратися разом представникам влади району і міста. Нагадаю, що центральна районна лікарня знаходиться в комунальній власності району і вирішити це питання до кінця поточного року. Тому що як декларує міністерство охорони здоров'я фінансування з 1 квітня 2020 року буде носити зовсім інший характер. Тобто за надану послугу, а не субвенцію з державного бюджету. І тому тоді такі питання самі собою відпадуть. Скільки буде надано послуг, скільки і отримує заробітну плату. Не буде уже фінансуватися з якихось певних видів субвенції, чи того, чи іншого бюджету. В інакшому випадку утримання закладів охорони здоров'я буде лягати на власність територіальної громади міста і району, - заступник начальника охорони здоров'я ОДА Олег Вівсянник. 

Дивіться також: на Рівне нщині медики перекрили трасу Київ - Чоп

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber