Працівники Дубенської центральної районної лікарні вийшли на дорогу через заборгованість заробітної плати. Її вже з вересня взагалі не виплачують. А до того лише частинами. Медикам увірвався терпець. Кажуть, стомились мовчати тому вийшли на пікет.

Близько сотні обурених працівників дубенської центральної районної лікарні, страйкували на трасі Київ-ЧОП через заборговану їм заробітну плату, за останні три місяці. Не витримали та зібралися разом з небайдужими мешканцями міста, аби привернути увагу вищих органів, на їхню проблему.

Зарплати не дають, отпускні була в червні в отпуску, в серпні получила. Чотири рази отримувала то 300грн, то 500, то 700. Я не можу зрозуміти за шо ходити на роботу. Люди лежачі є, ходити треба, чого туди ходити. Скоротим? То хай вже скорочують, а ні хай дають зарплату. Хочемо, шоб нам зарплату видали, яку ми заробили своїми руками. Ми ночі не спимо, ходимо на ту роботу, за шо ми ходимо? За спасібо?, - говорить працівниця лікарні. 

Як розповідають працівники, востаннє вони отримували виплату за серпень, а до цього гроші тільки частково. Під час мітингу, окремі пікетувальники почали отримувати СМС про нарахування їм частини зарплатні.

Нам ніхто не платить. Ми були і в міській, до міста ходили і до Антонюка, немає коштів. А як нам жити на ці кошти, шо вони нам дають по 500 рублів ніхто не питає. У мене двоє дітей один студент, іншому 11 років дєвочці. В мене діти їсти хочуть, а немає коштів. Для чого ми ходимо на роботу, бесплатно?  Ми з банку візьмем роздруківки і будемо показувати. Податки вони платять, а зарплати нам не платять. І я понімаю, шо люди возмущаються, шо ми перекриваємо трасу, проживіть так ,як живем ми.

Затору на дорозі не було. Поліцейські переправляли авто в об'їзд. Водії, з якими нам вдалось поспілкуватись, були не проти акції. Кажуть, мітингарів можна зрозуміти.

Це засновник фінансує, Дубенська районна рада. Тому вам потрібно звертатися в Дубенську районну раду, чому не забезпечено виплату заробітної плати. Тому що у відповідності до статутних документів відповідальність несе засновник центральної районної лікарні. Вони не можуть бути передбачувані, тому що цей заклад не фінансується з міського бюджету. В нас фінансуються три медичних заклади окрім центральної районної лікарні, - розповів заступниця міського голови Ольга Ляшенко.

На мітингу були і представники влади, які пояснювали в чому саме суть проблеми та як її вирішити.

В Дубенській районній раді та обласному управлінні охорони здоров'я ситуацію поки не коментують. Обіцяли незабаром роз'яснити ситуацію. 

Читайте також: при в`їзді в Дубно зібралися пікетувальники, які перекрили в`їзд в місто (ФОТО/ВІДЕО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber