Чотири роки, а вже на лікарняному ліжку. Маленька Анюта Мельникович потребує допомоги. У дівчинки виявили серйозне захворювання, апластичну анемію - це хвороба, при якій порушується робота кровотворної системи. Родина просить допомогти врятувати дитину.

Разом із мамою маленька Анюта складає конструктор. Дівчинка спокійна та зосереджена на грі. Це єдине, що відволікає її від лікування. Дівчинка уже місяць перебуває в онкогематологічному відділенні. Мама Анюти розповідає, хвороба почала проявлятися дивним способом.

В неї почали синячки тут на ніжках виходити. Ми думали, що вона впала і тому синячки. Потім тут був синячок, ми думали, що прищепила десь вона собі, а потім під очком почав вилазити, - говорить мама дівчинки.

Уже у Рівному у малечі виявили апластичну анемію. Хвороба при якій кістковий мозок перестає виробляти клітини крові в потрібній кількості.

Цей діагноз передбачає трансплатнтацію кісткового мозку від родинного донора. Враховуючи тяжкість анемії. Але дитина обстежена із родичами і донора не виявлено. У зв'язку із цим дитина буде отримувати імуносупрасивну терапію, - каже лікарка Майя Барабаш.

Ця терапія буде продовжуватися від трьох до шести місяців і далі буде вирішуватися тактика лікування. Препарати для лікування дівчинці передали з інших областей безкоштовно.

Лікування складне саме по собі. На фоні виникають різні захворювання, але із цим ми будемо боротися. Але ми сподіваємося, що результат буде позитивний і дитина досягне ремісії.

Чи потрібна буде пересадка кісткового мозку буде видно після курсу лікування, зазначають медики. На жаль зараз дівчинка перебуває в реанімації. Сім'я сподівається на допомогу, адже крім препаратів,які передали потрбні інші речі. Коштів у сім'ї немає.

МЕЛЬНИКОВИЧ ІВАН ІВАНОВИЧ (тато дівчинки): 5168 7573 6189 6071 

Читайте такожЧабан Олександр із Гощі потребує допомоги небайдужих