На щорічному міжнародному конкурсі "Вікі любить Землю" ( Wiki Loves Earth Ukraine) однією з кращих стала світлина, зроблена фотографом з Костополя Дмитром Трофимчуком.

"Вікі любить Землю" - фотоконкурс, присвячений пам'яткам природи України. Мета проекту - зібрати максимально повну базу вільних фотграфій об'єктів природного-заповідного фонду України.

Фото Дмитра Трофимчука стало одним із 10 тисяч світлин пам'яток природи, які зареєстрували у конкурсі і увійшло у ТОП-10 найкращих. 

Участь у конкурсі "Вікі любить Землю" я беру вдруге. Його особливість полягає у висвітленні об’єктів природо-заповідного фонду на території України. Він проходить і в інших країнах світу. Минулого року теж отримав відзнаку "Найкраще фото Рівне нської області" за фотографію із Базальтового. Цього разу відбір пройшли не лише пейзажі. Моя макро-фотографія павука-стрибуна увійшла у десятку кращих фото із всієї України, яких цього року було надіслано майже десять тисяч, - розповів фотограф. 

До списку ТОП-10 фото цього року також увійшли світлини із Закарпаття, Криму, Івано-Франківської, Миколаївської, Тернопільської, Херсонської, Полтавської, Чернівецької областей та Києва.

Так, найкраща фотографія Рівне нської області - це павук-стрибун у Рівне нському природному заповіднику.

Макро-зйомкою я займаюся близько п’яти років. За допомогою спеціальних макро-кілець звичайний об’єктив перетворюється в інструмент для дослідження світу комах, їхнього цікавого світу. Одного сонячного дня поблизу річки я шукав цікавих комашок і натрапив на цього павука, що сидів на травині і дивився на мене. Навіть попри сильний вітер мені вдалося зробити чотири знімки, один із яких був різким. Після цього павук зник у своїх зелених просторах, не знаючи, що його фото скоро красуватиметься серед кращих у конкурсі "Вікі любить Землю", - поділився секретами зйомки Дмитро Трофимчук.

Конкурс триває кожного року з травня і є частиною міжнародного конкурсу Wiki Loves Earth, започаткованого в Україні у 2013 році.

Читайте також: Культурні події у Рівному з 12 по 17 листопада

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber