Яблука
Їжа може не тільки наситити ваш організм, але і зробити навпаки більш голодними. Дізнайтеся, які 5 продуктів відносяться до цього переліку.

 Вівсянка

Ця каша вважається одним з найбільш дієтичних продуктів, до того ж вона добре діє на травну систему, захищає шлунок від дії подразників на зразок кави, гострої їжі або нікотину. Однак сніданок з вівсянки на воді і фруктів не зробить вас стрункіше. Якщо сніданок складається з одних вуглеводів - нехай навіть вівсянка відноситься до повільних вуглеводів, - ви відчуєте голод набагато раніше, ніж прийде час обіду. Голод може наздогнати вас вже після прибуття на роботу - і тут великий ризик вгамувати його печивом або іншими солодощами.
 
Щоб дійсно насититися, до вівсянки краще додати білкових продуктів: яйця, авокадо або горіхи.
 
Ковбаса і сосиски
 
Крім того, що в них використовується сировина сумнівної якості, далека від справжнього м'яса, в сосисках і ковбасі міститься глутамат натрію - а він підвищує апетит в півтора-два рази. Також в ці вироби додають багато солі, що теж викликає голод раніше. Цим, до речі, небезпечні і чіпси: всім знайома ситуація, коли, спробувавши один шматочок, потім важко відірватися.
 
 
Оскільки якісні сосиски і ковбаса коштують не менше кілограма м'яса, то перевагу варто віддавати саме останньому. У всякому разі, воно відмінно наситить вас навіть невеликою кількістю, містить менше жирів, і в ньому відсутні шкідливі добавки.
 
Соуси, кетчупи, заправки для салатів
 
Якщо в складі соусу і кетчупа є не тільки натуральні продукти і спеції, а термін придатності - кілька місяців, а то і рік, то це однозначно погана добавка до вашого раціону. У них часто додають кукурудзяний сироп, який містить багато фруктози, уповільнює метаболізм і вироблення гормону лептину, який відповідає за відчуття ситості.
 
Пам'ятайте, що всі готові заправки для салатів за кількістю жирів і солі нічим не поступаються майонезу, тому їх краще готувати самостійно на основі закваски або кефіру.
 
Знежирені продукти
 
Коли на упаковці продукту зазначено, що в ньому немає жиру, люди часто сприймають це як сигнал, що його можна їсти без обмежень. Але "нежирний" - це не те ж саме, що "корисний" або "здоровий". Тим більше що в знежирені молочні продукти, наприклад, додають більше цукру, ніж в продукти зі стандартною жирністю, щоб зробити їх більш смачними.
 
Таким чином, випивши пляшку знежиреного кефіру, ви отримаєте менше жирів, але більше вуглеводів, а також як і раніше залишитеся голодним. Відповідно, ви або вип'єте ще більше цього кефіру, поглинувши додаткові вуглеводи і калорії, або будете продовжувати "перекушувати", з'їдаючи набагато більше, ніж вжили б під час звичайного прийому їжі.
 
Яблука
 
Ці фрукти - відмінний перекус і спосіб "заморити черв'ячка". Але яблука швидко засвоюються, а кислота, що міститься в них, провокує ще більший голод. Якщо ви прагнете перекусити з користю для організму, краще мати з собою упаковку міні-морквин, пісного печива або несолоних горіхів. Все, що має кислий, солоний або солодкий смак - тільки ще більше роздратує ваш апетит.