Рецепти
Найбільш корисними продуктами для нашого організму є сезонні фрукти та овочі. Так сама природа підказує, що необхідно людині в даний період часу. Особливу увагу в осінній період слід звернути на харчування малюків, так як зростаючий організм особливо потребує максимально правильного і збалансованого харчування.

 У збалансованому харчуванні дитини обов'язково повинні бути присутніми овочі, фрукти, каші (корисні вуглеводи), білкові і молочні продукти, а так само корисні жири. Представляємо Топ-5 корисних і смачних осінніх рецептів.

Яблучне печиво.
 
Хто з дітей не любить поласувати солодким печивом? Але такі ласощі краще готувати в домашніх умовах з перевірених продуктів самостійно.
 
Для приготування вам знадобиться:
 
Яблука середнього розміру - 3 шт.
 
Яйце куряче - 1 шт.
 
Борошно цільнозернове вівсяне або рисове - 1 ст. л.
 
Масло вершкове 82% - 60 г
 
Цукор або підсолоджувач - за смаком
 
Сіль - щіпка
 
Розпушувач тіста - 0,5 ч. л.
 
Спосіб приготування:
 
Вершкове масло розтираємо з цукром. Додаємо до отриманої суміші яйце, сіль. У борошно насипаємо розпушувач і так само поступово додаємо її в отриману суміш. Натираємо на тертці або ріжемо дрібними кубиками яблука і з'єднуємо їх з основним тістом. Формуємо мокрими руками форму печива і викладаємо його на деко, застелене пергаментним папером. Ставимо печиво в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 20-25 хвилин, в залежності від типу духовки.
 
Пудинг з груш
 
Складові:
 
Борошно рисове - 500 г
 
Груша середня - 5 шт.
 
Молоко - 0,5 л
 
Цукор - 2-3 ст. л.
 
Сіль - щіпка
 
Спосіб приготування:
 
З'єднуємо рисову муку, молоко, цукор, сіль і, безперервно помішуючи, доводимо все до кипіння. Продовжуємо варити масу на самому повільному вогні ще хвилин 15-20. Очищаємо груші і нарізаємо їх на дрібні кубики. Додаємо їх в теплу масу і переливаємо в роз'ємну форму. Розміщуємо пудинг на 1 годину в холодильник.
 
Вівсянка в яблучному «будиночку».
 
Каші в дитячому меню дуже корисні, так як є прямим джерелом енергії. Однак не кожна дитина погодиться вживати банальну вівсяну кашу на сніданок. Не біда - традиційною кашею можна нафарширувати яблуко.
 
Складові:
 
Яблуко - 1-2 шт.
 
Вівсяна крупа - 50 г
 
Вершкове масло - 1 ч. л.
 
Мак - 1 ч. л.
 
Банан - 1 шт.
 
Сухофрукти - 20 г
 
Кокосова стружка - 1 ч. л.
 
Спосіб приготування:
 
Вичищаємо яблуко до тонкої шкірки, залишивши трохи м'якоті на ній. Ріжемо вирізану м'якоть маленькими кубиками, змішуємо її з готовою вівсяною кашею та іншими інгредієнтами (за смаком). Начиняємо яблуко отриманою сумішшю і ставимо його в розігріту духовку на 25-30 хвилин. В кінці, якщо у дитини немає алергії, яблучний будиночок можна полити медом або варенням.
 
Гарбузовий смузі.
 
Гарбуз - це ціле джерело вітамінів, які так необхідні дитині в осінній період. З цього овочу можна приготувати безліч страв, в тому числі і напоїв.
 
Гарбузовий смузі можна поєднувати з різними інгредієнтами. Але якщо дитині не подобається специфічний смак цього овочу, то найкраще його «замаскувати» за допомогою цитрусових, наприклад, з'єднати його з апельсином.
 
Один з варіантів як зробити смузі - це збити гарбуз з будь-яким фруктом за допомогою блендера і процідити його через дрібне сито. Можна підсолодити смузі медом, посипати зверху шоколадом.
 
Другий варіант - це запечений в духовці гарбуз збиваємо з домашнім йогуртом, додаючи в нього улюблені ягоди.
 
 
Пиріг з гарбуза з сиром
 
Сир - один з корисних продуктів, який повинен обов'язково бути присутнім в раціоні дитини. Він легко поєднується з багатьма продуктами, тому варіацій його приготування існує величезна кількість. Один з таких варіантів - це пиріг з гарбуза з сиром, який дуже легко і швидко можна приготувати в мультиварці.
 
Інгредієнти для тіста:
 
Манка - 6 ст. л.
 
Борошно - 6 ст. л.
 
Цукор - за смаком
 
Вершкове масло - 60 г
 
Інгредієнти для начинки:
 
Гарбуз - 300 г
 
Сир - 300 г
 
Сметана - 1 стакан
 
Яйце куряче - 3 шт.
 
Вершкове масло - 50 г
 
Спосіб приготування:
 
Змішуємо всі інгредієнти для тіста, перетираючи їх руками в крихту. Всі інгредієнти для начинки перемішуємо або збиваємо за допомогою блендера до більш однорідної консистенції.
 
Змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом і викладаємо в неї одну частину тіста, потім начинку і знову тісто. Включаємо мультиварку в режим «Випікання». Так само можна зробити і в духовці.