В область надійдуть додаткові кошти на вироби для осіб та дітей з інвалідністю. Таким чином на Рівненщині повністю покриють потребу у технічних засобах реабілітації.

Загалом, з Державного бюджету-2019 року буде додатково спрямовано майже 787 млн грн, що дозволить виготовити ще близько 250 тис. виробів для осіб та дітей з інвалідністю.

До слова, в 2019 році Міністерство соціальної політики України повністю забезпечить потреби людей та дітей з інвалідністю у ТЗР без будь-якої пріоритизації та вибірковості.

Відомо, що цьогоріч для органів соцзахисту Рівне нщини вже надійшло понад 27,3 млн грн на закупівлю протезно-ортопедичних виробів для верхніх та нижніх кінцівок, спеціальних засобів для самообслуговування, догляду, пересування, переміщення, меблів та оснащення тощо.

Для того, щоб отримати технічні засоби реабілітації, необхідно звернутися до місцевого органу соціального захисту населення. Перелік основних документів, що необхідно подати: заява, паспорт, довідка МСЕК про групу інвалідності, індивідуальна програма реабілітації, копія ідентифікаційного коду. 

Читайте також: на Рівне нщині діти-сироти отримають житло

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber