old.vse
Відповідний проект рішення підготовлено на найближчу сесію Рівнеоблради. В перспективі після погашення боргів комунального підприємства, будівля має перейти в користування Малої академії наук.

Саме збитковість призвела до того, що підприємство фактично не може виконувати в повному обсязі свої функції. Заключались вони в здачі в оренду приміщень будівлі по вул. С. Петлюри 17. Та плата за 1 гривню за користування частинами приміщень - призвело до нерентабельності.

З 1 жовтня комунальне підприємство очолила депутатка Рівне облради Діана Гордійчук, яка фактично й зрозуміла, що доцільності утримувати його нема сенсу та розповіла суму боргу:

 


фото Діана Гордійчук та керівник УМК Валентин Кирилюк

Дане рішення було прийняте після обговорення ситуації з головою Рівне облради. Я мала надію, що зможу втілювати проекти і розвивати його, але фактично це приміщення збиткове. Все тому, що частини здаються за 1 гривню комунальним закладам області. Навіть, ті що здаютьсся не для обслуговування, мають мінімальну орендну плату. Виживати в таких умовах нереально. Станом на сьогодні, ми маємо 75 тисяч боргу по податкам і зарплаті" - коментує пані Діана.

Відтак, Рівне нський будинок вчених планують передати на баланс Управління майновим комплексом Рівне облради і після погашення боргів віддати Малій академії наук. 

Наразі діючий штат включає в себе директора, прибиральницю та охоронців.