У Рівному курсують тролейбуси без кондукторів. Розраховують пасажирів водії. Щоправда це тільки на декількох маршрутах, які їздять в напрямку до Льонокомбінату та Північного.

Тетяна працює водієм тролейбуса майже 40 років. Зараз вона їздить за маршрутом 4а у напрямку Мототрек-Льонокомбінат. Жінка виконує функції і водія і кондуктора.

Мені не привикати. Я давно працюю, то мені...Ми колись працювали без кондукторів, - розповідає  водій тролейбуса Тетяна.

Рівняни розраховуються за проїзд при виході через передні двері. Та здебільшого пасажири пільговики.

При виході...і тоді показують посвідчення.

Таких універсальних водіїв як Тетяна є декілька. Найчастіше вони працюють на маршрутах 9, 9а, 4 та 4а. А все тому, що у цих напрямках найменший пасажиропотік, кажуть у профільному управлінні.

Було прийнято рішення працювати на цих маршрутах без кондукторів громадського транспорту. Водії справляються з цією роботою самі, - каже начальник відділу кадрів КП "Рівне електроавтотранс" Марія Чубай.

Ми запитали у пасажирів тролейбусу 4а як їм зручно розраховуватись за проїзд.

Раніше працювали без кондукторів і все було добре. На 1,3 то це не можливо, а на таких маршрутах, то чом би й ні.

У профільному управлінні кажуть, зарплата у кондуктора від 6 тисяч гривень, у водія - 10. Також є надбавки за перепрацювання. Найстаршій кондукторці, яка працює у Рівному - 73 роки, наймолодшій - 19. Проте здебільшого працюють люди старшого віку. Молодь виїжджає за кордон.

Дійсно бракує. Є вакансії на підприємстві, але останнім часом все ж таки люди почали приходити до нас на підприємство. Особливо от в жовтні було прийнято 9 кондукторів. Звільнень особливих немає. Лише один кондуктор.

До слова, у Рівному планують запровадити безготівковий розрахунок за проїзд у тролейбусах - електронний квиток. Попередньо він мав почати діяти з 1 жовтня. Однак, відтермінували. На скільки поки що невідомо. 

Дивіться також: 38 тисяч на лікування в місяць: 15-річна дівчина із Рівне нщини бореться із недугою

Будьте з намиFacebook Youtube Instagram Viber