Тисячі на лікування та шанс на повноцінне життя. 15-річна Оксана Грибок із Володимирецького району потребує допомоги. У дівчини виявили ювенільний ревматоїдний артрит. Щомісяця їй потрібен дороговартісний препарат. Зараз коштів аби його придбати у родини немає. Сім'я Грибок просить допомогти небайдужих врятувати життя дочки.

Вона позитивна, добра та завжди усміхнена, незважаючи на проблеми, які спіткали дівчину. Минулого року 15-річній Оксані Грибок поставили страшний діагноз - ювенільний ревматоїдний артрит. Це захворювання, яке характеризується запаленням і обмеженням руху суглобів.

Спочатку палець болів, лікували у нас у лікарні. А потім сюди привезли. Травматолог нас направив на кардіоревматолога і там уже почали лікувати.

З того часу розпочалося інтенсивне лікування. Зараз дівчина щоранку повинна приймати чимало ліків. Один із препаратів, який життєвонеобхідний для Оксани дороговартісний.

Нам вона назначила цей препарат - Актемра. Три рази ми його прийняли за державні кошти, четвертий раз ми купили його за свої гроші. На цей раз 24 числа їй треба було прокапати у нас нема таких коштів, щоб ми могли її знову прокапати. Потрібно 600 мл на один місяць. Коштує як в якій аптеці. Ми заплатили 38 тисяч 190 гривень ми заплатили.

Це поки що єдиний препарат, який можна сказати рятує життя дівчині.

Коли почала лікування, був хвилеподібний розвиток самого захворювання, але позитивної динаміки майже не було. Як тільки вона почала біологічно-активну терапію - дитина ожила. Це дійсно питання життя і смерті Оксанки й інших дітей, - розповідає завідувачка структурного підрозділу відділення педіатрії №2 Оксана Лозова.

Оксана хоче стати вихователькою у садочку, вона дуже любить дітей. Зараз вона навчається у 10 класі і мріє про одне.

Мрію зранку встати і не пити ліків.

Аби здійснити мрію у майбутньому і стати вихователькою, зараз дівчині необхідно приймати дороговартісний препарат. А для цього їй щомісяці потрібні тисячі гривень. Сім'я Грибок просить допомогти врятувати життя Оксани.

Грибок Микола Володимирович - батько дівчини
Номер картки 5168 7574 0009 3268 

Дивіться також: рак повернувся: у Рівному матір чотирьох дітей просить про допомогу

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber