Не більше 16 градусів тепла у квартирах. У Рівному мешканці багатоповерхівки на вулиці Гагаріна, 75 залишилися без опалення. Люди змушені обігріватися додатковими електроприладами та тепло вдягатися.

Як на кухню іду готовлю їсти, то щось одне одягаю, а як то сісти телевізора якогось подивитися то це уже одягаю. Ось це моє все вдягання, бачите? Це все, щоб сісти подивитися якусь новину. Ось це моє вдягання, - говорить мешканка будинку на вулиці Гагаріна,75 Віра Андрієць.

І так доводиться одягатися уже другий тиждень. Опалення немає. А коли з'явиться від голови ОСББ дізнатися не можуть, бідкається пані Віра.

Я дзвонила до нього, і питала, коли буде опалення. Він до мене я не знаю. Каже, що нанос не справний. А я кажу йому, де ж ви були ціле літо. А він мені до мене там, де і ти була.

Люди розповідають, що у квартирах 13-16 градусів тепла. Доводиться використовувати додаткові електроприлади.

Ми хотіли збори провести, він не з'являється на збори. Ігнорує. Як це так. Ми обігрівача включаємо. Маленька дитина, світло палимо і хто нам верне гроші. Ми живемо на 5 поверсі і там уже шкаф поцвів, отже вся цвіте, - каже Валентина Басюк.

Вдіті ходимо, мерзнемо, включаємо плитку, щоб нагрітися. Так,як опалення своєчасно не включили, - каже мешканець Ігор.

Люди розповідають, такі проблеми виникають щороку із початком опалювального сезону.

У свою чергу голова ОСББ розповідає, що про збори нічого не знає і від людей він не втікає. І додає, що у багатьох мешканців значний борг за опалення.

Борг 130 квартир склав 305 тисяч. 290 тисяч складає борг чотирьох квартир, - говорить голова правління ОСББ "Гагаріна,75" Петро Конончук.

Щодо опалення, то проблема у насосі, який несправний. Днями його мають відремонтувати працівники теплоенерго.

Нам дали пропозиції на виконання робіт на суму 99 тисяч. Коштів таких ОСББ немає. На ті кошти, які можливі ми купили насоса. І зараз ведеться мова по виконанню їхнього завдання.

Голова ОСББ додає, що насос мали все таки відремонтувати працівники Рівне теплоенерго.

Я його не мав права ремонтувати, бо це обладнання знаходиться на балансі Теплоенерго. У нас є ще один насос з ним може виникнути таке саме питання.

Голова ОСББ обіцяє, що опалення у помешканнях рівнян з'явиться найближчим часом. Чи дійсно - це так, наші журналісти проконтрулють. А от із Рівне теплоенерго впродовж дня нам зв'язатися так і не вдалося
 

Дивіться також: мешканці будинку у Рівному скаржаться на відсутність тепла у помешканнях

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber