Делегація вчителів іноземної мови Рівного відвідала Прагу. Тут наші педагоги знайомилися з досвідом та практикою роботи Карлового (Празького) університету – найстарішого університету Чехії.

Це вже не вперше рівненські вчителі-іноземці побували в гостях у колег з Європи. Так, минулого року педагоги здійснили подорож до Кракова та Любліна, що у Польщі. Там на базі центру іноземних мов технічного університету «Люблінська політехніка» взяли участь у мовних тренінгах та веркшопах, які проводили викладачі вишу англійською мовою.

Читайте також: "Реформи працюють": де і чому навчають дітей в Олександрії, Гощі й Тараканові

Цього ж разу зосередили увагу на найстарішому університеті Європи, першому університеті у Священній Римській імперії – Празькому (або ж Карловому) університеті. Найбільше уваги рівненських вчителів привернув Центр іноземних мов університеті.

У центрі іноземних мов відбулась зустріч з викладачами та студентами університету, які ознайомили педагогів з системою навчання у виші, університетськими традиціями та провели екскурсію історичною частиною закладу.

- Особливо вразив той факт, що перший рік студенти навчаються не маючи статусу студента. Лише через рік вони здають іспити, за результатами яких стають студентами або їх відраховують. Це надзвичайний і урочистий момент для них, - розповіла вчитель НВК школа-ліцей №19 Валентина Ничипорук.

Також педагоги Рівного поспілкувалися з ректором Празького університету професором Томашем Зимою.

- Такі виїзні засідання методичного об’єднання вчителів іноземних мов до європейських країн стали вже традиційними, - розповіла вчитель ЗОШ №27, керівник міського клубу іноземних мов «Лінгва» Оксана Загура. – Адже участь у освітніх проектах спільно з іноземними колегами, а також знайомство з культурою та традиціями, системою навчання в інших країнах сприяє розвитку нас, як сучасних педагогів.

Читайте також: Безглютенове харчування та методика Монтессорі: освіта у Вараській ОТГ 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber