Фото ілюстративне
Шпанівська сільська рада категорично не погоджується з рішенням Рівненської міської ради щодо умовного поділу на "своїх" та "чужих" дітей та вважає його неконституційним, політичним та таким що дискримінує осіб за територіальною приналежністю.

За словами голови Шпанівської ОТГ Миколи Столярчука, рішення Рівне нської міської ради, яким фактично встановлюється для іногородніх дітей плату у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, є незаконним.

- Ми ж сусіди у першу чергу, ми повинні співпрацювати. Те, що нас і ряд інших ОТГ фактично поставили перед фактом у вигляді шантажу, що ось ви повинні, я вважаю, це грубе порушення конституції, - каже він.

За його словами, вирішити це питання можна було попередніми домовленостями та обговоренням.

Нагадаємо, Рівне нська міська рада порахувала вартість одного учня і повідомила про те, що ОТГ чи інші органи місцевого самоврядування, які хочуть користуватися послугами в міських закладах, мають підписати з міськ­радою договір про міжбюджетні відносини. І перераховувати гроші за кожного свого мешканця, який цими послугами скористається.

До слова, подібний договір діє поміж містом Дубно та Тараканівською ОТГ.

Читайте також: "Реформи працюють": де і чому навчають дітей в Олександрії, Гощі й Тараканові

Поміж тим, днями керівництво Рівного та Рівне нського району домовилось відтермінувати рішення Рівне ради, яке встановлювало плату за освітні та медичні послуги у Рівному для немісцевих.
 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber