Чергове стрімке здорожчення. У Рівному рекордно піднялась у ціні гречка. Здорожчала майже на десять гривень.

Гречка зросла в ціні. Унікальний склад цієї крупи приносить велику користь організму. Втім вживати її з кожним роком стає все дорожче, кажуть продавці. Наразі, гречка на рівненському ринку коштує 35 гривень за кілограм.

Звичайно людям це не подобається. Ціна висока. Але хто купував той купує, бо немає чим замінити. Просто жаліються що дорога ціна, - розповідає продавчиня.

Впродовж місяця ціна на гречку зросла майже на десять гривень. Що стосується, гречаної січки то вона лише на п'ять-три гривні вартує менше традиційної крупи. Коштує 30 гривень за кілограм. Втім існує різновид гречки який все таки не зріс в ціні, кажуть продавці.

Залишилася ціна 50 грн на зелену гречку. Часто беруть діабетчикам та малим діткам. Але ціна залишилася однакова 50 грн кілограм, не мінялася.

Стрімке підвищення через не врожай, зазначає голова Асоціації фермерів Рівне нщини Андрій Кузьмич.

Цього року скоротились площі під вирощування гречки. Цей рік як і на картоплю видався на гречку неврожайним. Тому, поєднання цих двох чинників: зменшення посівних площ в нас в області і неврожай. Це призвело до того, що посередники, які закуповують у фермерів та агровиробників гречку, не маючи її в такій кількості піднімають ціну. Варто сказати, що гречка це така культура, що вимагає і обробки.

Дивіться також: де шукати та як закривати маслюки, опеньки та білі гриби?

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber