Скоро за образу педагога батьки можуть заплатити штраф більше 5-ти тисяч гривень. Такий законопроект депутати зареєстрували у Верховній Раді. Мовляв, хочуть посилити законодавчий захист науково-педагогічних працівників.

Образив педагога - плати штраф. У рамках проекту "Pro.Школу" опитали понад дві тисячі освітян, де кожен четвертий зізнався, що стає жертвою булінгу. Аби зменшити цю статистику депутати хочуть ввести покарання за образи та погрози у сторону педагогів.

Перша стаття вона пропонує введення штрафів за образу чи нанесення насильства працівникам науково-педагогічної діяльності пропонується штраф 5100 гривень, - розповідає юрист Валентин Дупак.

Крім того, згідно запропонованого законопроекту, буде введений і штраф за розпивання алкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів учнями чи студентами у навчальному закладі. За такі дії з кишені батьків доведеться викласти 10 тисяч 200 гривень. Та все ж, на думку юристів, до захисту освітян має бути інший підхід.

Логічніше спочатку було затвердити закон, подати законопроект, до речі, який розробляється, про особливий статус працівників науково-педагогічної освіти. Тоді вже від нього відштовхуватись.

А ось колишній вчитель Герман пропрацюваши у школі, розповідає, що такий законопроект потрібен. Бо у його колег були конфлікти з учнями. А ось на його уроках такого не було.

Нет-нет, просто так не получалось, надо себя так уметь вести чтобы не допускать конфликтных ситуаций, - каже колишній вчитель.

Рівнянин Дмитро народився у сім'ї педагогів, і також стверджує, що такому закону в Україні є місце.

Я зараз досить часто чую те, що діти не звертають увагу. Вони ставляться досить зверхньо до вчителів. Має бути якась повага, якщо цю повагу виховувати таким чином, то чому б і ні.

Рівняни ж такий законопроект оцінюють по-різному.

Потрібен, тому що зараз такі діти, що на голову сідають. А буде штраф платить, будуть вести себе більш достойно.

А поки ж цей закон у повітрі. У батьків та педагогів є час провести розмови з учнями, аби уникнути конфліктів надалі. 

Дивіться також: у Рівному вміст свинцю в дитячих іграшках перевищив в 100 разів від норми

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber