Іграшки, які загрожують здоров'ю дитини. У Рівному в одному із магазинів виявили дитячі забавки, які не відповідають встановленим вимогам. В іграшках, які відібрали для перевірки працівники Держпродспоживслужби виявили перевищений вміст свинцю.

Маленькій Євгенії всього рік, однак іграшок у дівчинки чимало. Одні подарували, інші - придбані. Мама дівчинки каже, іграшки обирає такі, через які б дитина розвивалась. А ще вони мають бути безпечні.

Звертаю увагу на етикетку, де вказаний вік дитини. Звертаю увагу, щоб пластик був безпечний, фарба була безпечна. Деталі не були маленькими, адже все прямує до ротика. Якщо ми обираємо м'які іграшки то їх має бути якомога менше. Але якщо ж вони є, то не потрібно забувати, що їх треба прасувати дуже часто, - говорить рівнянка Ольга.

А вибрати зараз іграшки для малечі таки є з чого. У магазинах їх на будь який смак та гаманець. Очі розбігаються від різноманітності та оригінальності дитячих забав. Важливо врахувати вік дитини та вподобання.

Від шести місяців можна обрати такий горшечок він іде музикальний. Дитинка буде розвиватися і колір, і цифри. Якщо ви правильно поставите кубик то буде грати мелодія. Всі іграшки повинні бути із хорошого пластику, вони не мають мати неприємного запаху. Гострих кутів і вони мають бути сертифіковані, - розповідає продавець-консультант Олена Стельмах.

На жаль не усі іграшки є безпечні. У Рівному в одному із магазинів виявили такі, що значно перевищують вміст свинцю.

За результатами випробувань виявилося, що ці іграшки несуть високий рівень загрози для дітей і цей рівень загрози обумовлюється тим, що це рівень загрози містить високий ступінь свинцю. Він перевищує в 127-111 разів від нормативу, - каже начальник відділу ринкового та метеорологічного нагляду Віра Ледньова.

Це іграшки китайського виробництва. Залишики, які були в магазині заборонили продавати та зобов'язали повернути постачальнику. Фахівці зазначають, що забавки різного характеру повинні відповідати і різним вимогам та стандартам.

Іграшки, які містять елементи живлення, електронні вони також перевіряються на технічний регламент безпечності використання деяких небезпечних речовин в електричному, електронному обладнанні. В першу чергу підбираючи для дитини іграшку потрібно дивитися на маркування.

Тому підбираючи іграшки для своїх дітей обов'язково перевіряйте їх. Безпечною можна вважати таку іграшку, на якій вказані: матеріал, з якого вона виготовлена;країна-виробник;вікові обмеження та номер сертифікату. А ще важливо аби вона малечі подобалася.

 

Читайте також: у Рівному містяни просять закрити сміттєзвалище

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber