Не розмовляє і не реагує на звернення. Чотирирічна дівчинка з селища Клесів, що на Сарненщині потребує допомоги. Коли, Олі Михаревич було 1,6 року - у дитини виявили ураження головного мозку. З того часу, життя родини кардинально змінилось. Дитина постійно потребує дороговартісного лікування. У сім'ї не має стільки грошей тому просять допомоги у всіх небайдужих.

Вона завжди радісна та хоче бавитися іграшками. Це маленька Олічка. Ще у півтора річному віці у дівчинки виявили ураження головного мозку, сталося все раптово, розповідає мама Ірина.

В півтора року ми почали звертати увагу, що вона, з чого почалося, не реагує на своє ім'я. Відразу звернулися до лікаря нам призначили МРТ, і вже по МРТ було видно, що є зміни, якби в голові. Відразу почали якби бити на сполох їздити і в обласну Київську, в Охмадит і до генетиків, якби такого чіткого заключення, яка в нас хвороба до цього часу не має.

Дівчинка не розмовляє, не реагує, коли до неї звертаються та кожного дня заново знайомиться із своєю сім'єю.

Рік тому вона там з дідусем любила гуляти, з татом, от вона хотіла, щоб вони були біля неї, от вона там бігла і їй так радісно було, коли на неї дивилися, зараз вона їх забула. Вона з часом, якби забуває, от вона якби сказала щось, 2 неділі після лікування вона сказала перший раз за 4 роки мама і вона відразу забула. З кожного дня ми починаєм все заново, заново вчиться, заново знайомиться.

Зараз дівчинка проходить лікування від персистуючого вмісту інфекції герпесу 6, 7 типу, який запускає судомний синдром, розповідають лікарі.

Затримку психомовного розвитку, який по-простому говорячи, на фоні ослабленої імунної системи запускається анти імунний енцефаліт, який руйнує сірі клітини головного мозку, і це може призводити до тяжких рухових порушень. Лікування Олічки надзвичайно дороговартісне. Потребується Ганциклавір, який є дороговартісним, в плані, він впливає і знищує 6, 7 тип герпесу. Імуноглабуліни для підтримки імунітету, які теж є надзвичайно дорогі, - розповідає дитячий невролог Анна Букатевич.

Мама Ірина сподівається на допомогу небайдужих. Адже коштів на таке дорого вартісне лікування у багатодітної сім'ї немає.

Звичайно хочеться зробити, щоб, не те, що зробити, а зробити все для того, щоб в 15 років чи коли їй буде 20, щоб вона була соціально пристосована, розуміла, що я її мама, розуміла, що я її зву до себе, принаймні так, або йдем їсти, або щоб сказала на мене мама, я її люблю такою, як вона є, але хочеться, щоб вона була така, як всі діти, говорила, розуміла. Хай навіть в школі учиться на 2 чи на 3 там, в кожної зараз мами, всі там хочуть хороші оцінки, а я хочу, щоб вона була просто здорова.

Допомогти 4-річній дівчинці може кожен, номер картки ви можете побачити зараз на своїх екранах. Анастасія Киянчук, Олександр Бойко. Новини Рівного.

Картка ПриватБанку 4149 4390 1452 8982 Михаревич Ірина Володимирівна 

Читайте також: чотирирічна Оля із Клесова потребує допомоги у лікуванні

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber