Сьогодні процес прання значно простіший аніж у наших бабусь. Проте існує декілька лайфхаків, які заощадять ваш час і сили.

 Зв'яжіть кросівки між собою

Під час прання взуття ударами пошкоджує барабан машинки. Щоб уникнути цього, можна використовувати спеціальні мішечки, а якщо таких немає, тоді зв'яжіть взуття між собою, а шнурки затисніть дверцятами. Кросівки не будуть битися об барабан.
 
Виверніть одяг перед пранням
 
Багато вивертають тільки джинси перед пранням, але досвідчені господині радять проробляти такий трюк зі всіма речами. Це вбереже одяг від вицвітання.
 
Кава і чай для кольору
 
Зазвичай ми намагаємося позбутися плям кави або чаю, але досвідчені господині ці напої використовують для темних речей. Зробіть 2 чашки чорного чаю або кави, додайте їх в цикл для полоскання, і ваші темні речі залишаться темними.
 
 
Рідина для миття посуду як засіб для виведення плям
 
Якщо у вас закінчився плямовивідник, не чекайте поки бруд вбереться в тканину. Протріть пляму рідиною для миття посуду, а потім просто виперіть одяг.
 
Наволочка замість мішка для прання
 
Для прання трусів і шкарпеток багато господинь використовують спеціальні мішечки, щоб дрібний одяг не розгубився в барабані. Якщо у вас такої немає, тоді візьміть просту наволочку з застібкою.
 
Пилосос перед пранням
 
Перед пранням рюкзака пропилесосьте його кишеньки, щоб прибрати пісок і крихти.
 
Видаляйте плями правильно
 
Плями від чорнила можна видалити за допомогою молока. Замочіть в ньому одяг і залиште на 30-40 хвилин, потім виперіть як звичайно.
 
Плями від шоколаду можна видалити перекисом водню або гасом. Просто налийте трохи рідини на пляму і прополощіть одяг після того, як пляма зникне. Врахуйте, що перекис пошкоджує колір, тому краще використовувати його тільки на білому одязі.
 
Лимонний сік і харчова сода добре справляються з жовтими плямами від поту. Просто втирайте розчин в пляму і прополощіть виріб через 15 хвилин.
 
Свіжі ягідні плями можна видалити сіллю. Втирайте сіль в пляму і почекайте, поки вона не вбере її. Потім прополощіть одяг у холодній воді.
 
Оцет допомагає прибрати плями крові. Вилийте трохи оцту на пляму і залиште на 10-15 хвилин, потім виперіть одяг як зазвичай.
 
Щоб позбутися від плям від трави, замочіть виріб у теплій воді з сіллю на 2 години. Потім виперіть одяг.
 
Оцет замість кондиціонера для білизни
 
Щоб зробити постільну білизну м'якою не обов'язково використовувати кондиціонер. Деякі господині додають оцет. Просто змішайте 1/2 чашки харчової соди з 1 склянкою води і додайте 1/2 чашки оцту. Щоб прибрати запах додайте 10 крапель вашого улюбленого ефірного масла в розчин. Змочіть губку в рідині і покладіть її в пральну машину разом з постільною білизною. Після прання ваша постільна білизна буде приємно пахнути і стане дуже м'якою.
 
Банка для дрібниць
 
Щоб не забувати витягати з кишень одягу чеки, монети і гроші, поставте біля пральної машинки банку для дрібниць. Одного погляду вистачить, щоб не забути оглянути кишені перед пранням.

Перекис від неприємного запаху
 
Позбавити устілки спортивного взуття від неприємного запаху допоможе перекис водню. Налийте його на устілку, коли вона спіниться, протріть устілку щіткою, а потім прополощіть водою.