Пральна машина-автомат - одна з головних помічниць сучасних господинь. Тому за нею потрібен правильний догляд, який продовжить її життя і вам не потрібно буде витрачатися на ремонт.

 7 порад з правильного догляду за пральною машино-автомат

1. Правильна установка. Машину потрібно встановлювати на рівній і стійкій поверхні: підкладання дощечок і книг тут недоречно. При пранні, а особливо, при віджиманні вібрація може привести до швидкої поломки.
 
2. Верхня поверхня приладу повинна бути чистою і сухою, а також не можна зберігати на ній сторонні предмети, наприклад, відра, порошки та інше.
 
3. Контролюйте злив: під час нього не повинно бути підтікання. Бажано встановити багаторівневу профілактику протікання при установці машини.
 
4. Кожні 5 - 7 прання мийте під проточною водою відсік для порошку, якщо використовуєте сипучий сухий засіб.
 
5. Для профілактики появи накипу на трубчастому електронагрівачі слід раз на місяць запускати пральну машину без білизни з лимонною кислотою, виставляючи максимальну температуру води. 200 г лимонної кислоти засипати в відсік для порошку і 50 грам - в порожній барабан.
 
6. Для речей з металевими елементами, наприклад, гудзиками або заклепками, використовуйте спеціальний мішок для прання.
 
7. Не можна перевантажувати пральну машину. Пам'ятайте, що виробники вказують максимальне завантаження мокрого, а не сухого, одягу. По-перше, білизна в перевантаженій машині буде гірше випрана і прополоскана. А по-друге, при частих перевантаженнях швидко зношується двигун і машина приходить в непридатність раніше терміну.